Η φετινή έκθεση φωτογραφίας World Press Photo παρουσιάζει 156 φωτογραφικά στιγμιότυπα που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτορεπόρτερ που βραβεύτηκαν στον 51ο παγκόσμιο διαγωνισμό «World Press Photo 2008».

Με 156 φωτογραφικά έργα διοργανώνεται φέτος η World Press Photo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από τις 6 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου 2008.

Η έκθεση, που περιοδεύει σε περισσότερες από 100 πόλεις του κόσμου, παρουσιάζει τα έργα που τιμήθηκαν ως οι καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2007 με το ετήσιο βραβείο «World Press Photo», που αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό για τον κόσμο της δημοσιογραφικής φωτογραφίας και ενημέρωσης.

Τα βραβευμένα έργα ξεχώρισαν ανάμεσα σε 80.536 συμμετοχές 5.019 φωτογράφων από 125 χώρες, σε 10 θεματικές κατηγορίες φωτορεπορτάζ (επικαιρότητα, ειδησεογραφία, σύγχρονα θέματα, πρόσωπα της ειδησεογραφίας, θέματα από την καθημερινή ζωή, φύση και περιβάλλον, αθλητισμός, αθλητικά στιγμιότυπα, πορτρέτα, τέχνη και ψυχαγωγία).

Ανάμεσα στα έργα υπάρχουν φωτογραφίες όπως «Η δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο» από τον Τζον Μουρ (1ο βραβείο στην κατηγορία Spot News Singles), οι «Ταραχές στις εκλογές της Κένυας» του Ρομπέρτο Σμιντ (2ο βραβείο στην κατηγορία Spot News Stories) και το πορτρέτο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το περιοδικό Time από το Platon (1ο βραβείο στην κατηγορία Portraits Singles).

Info
World Press Photo 2008
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Αφίξεις, περιοχή «Α» εκτός Schengen – χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες
Από 6 Μαΐου έως 2 Ιουνίου
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο για το κοινό