Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Otis Taylor and Contraband live στο Half Note Jazz Club

Otis Taylor and Contraband live στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Otis Taylor, έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη σε τέσσερις ξεχωριστές εμφανίσεις από την Πέμπτη …

έως και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.


H περίπτωση του Otis Taylor ως καλλιτέχνη είναι ξεχωριστή, όχι μόνο λόγω της αναμφισβήτητης ποιότητας του ταλέντου του στα blues αλλά και λόγω της πορείας που έχει διαγράψει στην μουσική

 

Ο περίφημος κιθαρίστας, αρμονικίστας και πολυοργανίστας από το Colodado,  διέκοψε μία επιτυχημένη πορεία στη μουσική το 1977, κάνοντας άσχετα πράγματα, για να την ξαναβρεί το 1995 και όχι μόνο να δικαιωθεί από αυτή την... επιστροφή αλλά να διακριθεί και να τιμηθεί έκτοτε με 11 ξεχωριστά βραβεία της blues ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου blues καλλιτέχνη όταν και το μοιράστηκε με την μεγάλη Etta James το 2004!

 

Ο Taylor ξεκίνησε την πορεία του παίζοντας banjo (!) αλλά στην πορεία προτίμησε την κιθάρα και την φυσαρμόνικα. Κύριο μουσικό χαρακτηριστικό, που κάνει τον Otis τόσο ξεχωριστό, είναι η μείξη των διαφόρων στυλ του blues με την country σε ύφος trance, επικεντρωμένο υφολογικά και στιχουργικά στον ρατσισμό, τη φτώχεια και την ατέρμονη ανάγκη για εξιλέωση, αποδίδοντας υφολογικά την μουσική του με τρόπο, που να αφήνει ενσυνείδητα την ερμηνεία του μουσικού αποτελέσματος στον ακροατή/ θεατή.

 

 

Ο Otis Taylor με την υπέροχη μπάντα του,  μας δίνει μία τελείως διαφορετική θεώρηση για ό,τι πλατύτερα είναι γνωστό ως… αυθεντικό blues! 

 

Otis Taylor: κιθάρα, φυσαρμόνικα 
Shawn Starski: κιθάρα
Todd Edmunds: μπάσο
Larry Thompson: ντραμς 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!