Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Οι Λέξω προς Αιθέρα για μια συναυλία, στο Φιξ in art

Οι Λέξω προς Αιθέρα για μια συναυλία, στο Φιξ in art

Το Φιξ in art θα φιλοξενήσει μια ενδιαφέρουσα συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν, με τραγούδια από τη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη

… οι «Λέξω προς Αιθέρα» και η ομάδα λόγου «Art Attack», την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στις 20.00.


«Από τη Σμύρνη στη Σαλονίκη, διαδρομές τόπων, διαδρομές ανθρώπων»
Μια βραδιά όπου η Μνήμη συναντά το παρόν και η Λογοτεχνία το τραγούδι…


Το συγκρότημα «Λέξω προς Αιθέρα» αποτελείται κυρίως από εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες μουσικούς και ξεκίνησε με τραγούδια του Αλέκου Τζιόλα. Η θέληση μας να θυμόμαστε είναι η θέληση μας ν΄ αλλάξουμε  τον κόσμο……..έγραψε η Αμερικανίδα πανεπιστημιακός Τζόαν Νεστλ. Η θελησή μας να συνδέουμε τη μνήμη με την ιστορία δυο τόπων, με το «παραμύθι δυο πόλεων», είναι η θέληση  μας να αναζητήσουμε μες τις συμβάσεις της ενήλικης ζωής και της πολιτικής , ένα «πέρασμα» σε ένα «αλλού» , σε μια έννοια,  μιας άλλης, καλύτερης ζωής, που βασανίζει τον άνθρωπο από την εποχή του Μωυσή και του Οδυσσέα΄΄ (Καρασαββίδου, 1997).


«Από τη Σμύρνη στη Σαλονίκη , διαδρομές τόπων , διαδρομές ανθρώπων»  λοιπόν. Για μας, αν έχει κάτι αξία, μέσα σε τόσες άλλες προσπάθειες με αξία, είναι να σπάσουμε « τα στεγανά» στους τρόπους εορτασμού,  να βρούμε τις συνάφειες ανθρώπων κι εποχών πέρα από την ιδεολογική χρήση της ιστορίας, απ΄ όλες τις πλευρές, και να το καταφέρουμε  μέσα από τον συμμετοχικό πολιτισμό, όπου ο άνθρωπος της πόλης δηλαδή, σχήματα ερασιτεχνών με την ιδιότητα του πολίτη, θα παρεμβαίνουν πολιτιστικά μιλώντας με λέξεις, νότες και χρώματα για όσα αποτελούν τη Μνήμη μας αλλά και το παρόν μας…


Υπό την Αιγίδα της Εταιρίας Συγγραφέων Β.Ε. και του Συλλόγου Byron για τον Πολιτισμό και τον Φιλελληνισμό.
 Πολυχώρος ΦΙΞ in art, Παρασκευή 26 ώρα 20:00
*Στις Μουσικές περιπλανήσεις οι ‘’Λέξω προς αιθέρα’
Μουσικές επιλογές «Λέξω προς αιθέρα»
*Απαγγέλουν οι :  Γιάννης Περδίκης, Φανή Αθανασιάδου, Γιώργος Σαράτσης, Ελένη Καρασαββίδου
*Την εκδήλωση ανοίγει ο Νίκος Μπιλιλής με το κινηματογραφικό αρχείο του και ακολουθεί χαιρετισμός έκπληξη από την άλλη μεριά του Αιγαίου.
Το «Λέξω προς αιθέρα» αποτελείται κυρίως από εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες μουσικούς, και ξεκίνησε τραγουδώντας τραγούδια του Αλέκου Τζιόλα. Η επιτυχία του διεύρυνε τις υποχρεώσεις του και τώρα καλείται σε συνεργασία με την ομάδα λόγου Art Attack…


Τα μέλη του
Βέλκος Χρήστος, καθηγητής μαθηματικός, υποδιευθυντής στο ΕΠΑΛ Επανομής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική . Παίζει μπουζούκι.
Ζαγοριανός  Δημήτρης: Συνταξιούχος Καθηγητής φιλόλογος. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Παίζει ακουστική κιθάρα και τραγουδάει.
Καλόστος  Στάρος: Μηχανολόγος Μηχανικός, καθηγητής στο ΕΠΑΛ Επανομής. Έχει κάνει σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερασιτεχνικά και επαγγελματικά με το τραγούδι. Αποτελεί και μέλος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Παίζει μπαγλαμά και τραγουδάει.
Καπράλος Χρήστος : Απόφοιτος του ΠΣΠΘ, όπου έκανε και τις πρώτες σπουδές για θεωρία, ορχήστρα , φλογέρα, κρουστά. Συνέχισε στο «Σύγχρονο Ωδείο» κλαρίνο, σαξόφωνο. Θεατρικές σπουδές στη «Μετάβαση» των ΤΕΙΘ και στο «Τεχνουργείο».


Παίζει πνευστά, κρουστά και τραγουδάει.
Καρκαλέτσης Θεολόγης: Μαθηματικός στο 1ο Γενικό Λύκειο Θέρμης, προγραμματιστής Η/Υ και συγγραφέας Μαθηματικών βιβλίων και βοηθημάτων. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Αλεξάνδρειο Ωδείο. Παίζει κλασσική κιθάρα και λαούτο.
Μαδεμλή Μάγδα: Καθηγήτρια γαλλικών. Μαθήτευσε στο «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» και είναι μέλος της «ΜΠΑΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ» ΑΠΌ ΤΟ 2005. Είναι επίσης μέλος του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Κάνει χρήση των κρουστών σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα με τους μαθητές της στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Παπαστεργίου Γιάννης: Μουσικός, απόφοιτος  του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Παίζει βιολί και μαντολίνο.
Στεφαδούρος Μιχάλης: Καθηγητής μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει κάνει σπουδές πιάνου, κλασσικών και σύγχρονων θεωρητικών, ενορχήστρωσης, σύνθεσης και χρήσης ηλεκτρονικών εφαρμογών στη μουσική. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, καθώς  και με θεατρικές ομάδες, στούντιο ηχογραφήσεων, ραδιοφωνικούς σταθμούς κ. α.
Τζιόλας Αλέκος : τραγουδοποιός
Έκτακτη συμμετοχή
Ζαγοριανού Φαίδρα:Μαθήτρια Λυκείου. Σπουδάζει κλασική μουσική (βιολί, πιάνο , αντίστιξη, ενορχήστρωση) στο Ωδείο Ορφέας της Περαίας. Παίζει βιολί.
Μαντζάρη Ελένη: Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Παίζει κιθάρα και τραγουδάει.

Σχετικές ειδήσεις
Ερωτικό βαλς: συναυλία με της Στέλλα Γαδέδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.01.2017 14:46
Η Στέλλα Γαδέδη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας ταξιδέψει με μουσικές, χρώματα και ρυθμικές ελευθερίες ερμηνεύοντας έργα για φλάουτο και παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις πρόσφατες δικές της μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.
Εδώ στο Νότο: Νταλάρας, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας μαζί στην Ακτή Πειραιώς
02.11.2016 11:37
Στη σκηνή της Ακτής της οδού Πειραιώς, από τις 4 Νοεμβρίου, ανεβαίνουν μαζί ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, σε ένα πρόγραμμα με εξαιρετικούς μουσικούς, ωραίες μουσικές και τα καλύτερα τραγούδια τους.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.