Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πυλώνες της Μαρέλλας Μαντά στη γκαλερί Vamialis

Πυλώνες της Μαρέλλας Μαντά στη γκαλερί Vamialis

Το Occhi Concept Store επιστρέφει με μια τριήμερη pop-up εμφάνιση στη γκαλερί Vamiali’s...

παρουσιάζοντας τη νέα του χειμερινή συλλογή καθώς και την πρώτη ατομική έκθεση της σχεδιάστριας Μιρέλλας Μαντά

 
Παρουσίαση, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Occhi Concept Store, της νέας χειμερινής συλλογής της Μιρέλλας Μαντά, «Πυλώνες», από την αρχική σύλληψη ως την κατασκευή˙ από την πρώτη εικόνα, όλη η διαδρομή ως το τελικό αποτέλεσμα.

Η ίδια αναφέρει: «Ποια είναι η διαδικασία σκέψης που μπορεί να ακολουθήσει ο δημιουργός για να εξελίξει μια ιδέα του; Ποια είναι τα στάδια της συγκρότησης και διαχείρισης της καλλιτεχνικής ιδέας μέχρι την τελική παρουσίασή της;

Έμπνευση οι πυλώνες της ΔΕΗ. Το σχήμα, το επιβλητικό μέγεθος, τα συνήθη τοπία στο φόντο. Τι άλλο σου θυμίζει; Σε τι σε παραπέμπει; Στη συνέχεια, στο μεταλλικό δάσος, τα γιγαντιαία ρομπότ. Είναι και η παγκοσμιότητα τους - παντού οι ίδιοι. Κι εσύ τους βλέπεις όταν βρίσκεσαι εκτός πόλης, εκτός χώρας, εκτός πραγματικότητας.

Κι έπειτα; Σχέδια στο χαρτί, επιλογή υλικών, χρώματα, αποδόμηση και διάσπαση του σχήματος, της αίσθησης κι όλα μαζί ξανά κι αρχίζει το κολάζ. Ράψιμο, ένωση, αποτυχία, ξήλωμα και ξανά, ώσπου κάτι αρχίζει να διαφαίνεται. Ένα ρούχο… περισσότερα… κι ύστερα οι λεπτομέρειες, οι διαφοροποιήσεις, μια ολόκληρη συλλογή. Κι αναρωτιέσαι: όλα αυτά ξεκίνησαν κοιτώντας έναν πυλώνα;»

Παράλληλα με την έκθεση της Μιρέλλας Μαντά, τη χειμερινή συλλογή του Occhi Concept Store θα πλαισιώσουν οι γνωστοί σχεδιαστές - συνεργάτες του όπως είναι η Daniela Pais και τα ζεστά της Elementum, μια καινούρια συλλογή έκπληξη από τους KRV KURVA, οι νέες χειμερινές προτάσεις των Vlieger & Vandam, Barbara Igongini, Reality Studio, 19.02, Ghislaine Dantan, Euangelia, Ioli Michalopoulou, Meet the Cat, Matalou@Home, Psarokokalo, Sofia Vamiali, Trois Petits κ.α.

 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αλέξανδρου Τζάννη στην State of Concept
06.02.2017 14:51
Η State of Concept παρουσιάζει την νέα έκθεση του εικαστικού Αλέξανδρου Τζάννη "Blue-black layers over the White City".
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Το χάος των αναμνήσεων: Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη
26.07.2016 10:43
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων. Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη» έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην αθηναϊκή γκαλερί a.antonopoulou.art.
After Europe / Μετά την Ευρώπη: Έκθεση του Jonas Staal στην State of Concept
14.06.2016 12:47
Η State of Concept παρουσιάζει τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Ολλανδού καλλιτέχνη Jonas Staal, με τίτλο After Europe/ Μετά την Ευρώπη σε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη.
C’est l’est not ouest: Έκθεση της Laure Prouvost στην State of Concept
04.04.2016 13:56
H State of Concept παρουσιάζει από τις 8 Απριλίου 2016 την πρώτη ατοµική έκθεση της Laure Prouvost στην Αθήνα µε τίτλο C’est l’est not ouest σε επιµέλεια Ηλιάνας Φωκιανάκη.