Το Occhi Concept Store επιστρέφει με μια τριήμερη pop-up εμφάνιση στη γκαλερί Vamiali’s…

παρουσιάζοντας τη νέα του χειμερινή συλλογή καθώς και την πρώτη ατομική έκθεση της σχεδιάστριας Μιρέλλας Μαντά

 Παρουσίαση, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Occhi Concept Store, της νέας χειμερινής συλλογής της Μιρέλλας Μαντά, «Πυλώνες», από την αρχική σύλληψη ως την κατασκευή˙ από την πρώτη εικόνα, όλη η διαδρομή ως το τελικό αποτέλεσμα.

Η ίδια αναφέρει: «Ποια είναι η διαδικασία σκέψης που μπορεί να ακολουθήσει ο δημιουργός για να εξελίξει μια ιδέα του; Ποια είναι τα στάδια της συγκρότησης και διαχείρισης της καλλιτεχνικής ιδέας μέχρι την τελική παρουσίασή της;

Έμπνευση οι πυλώνες της ΔΕΗ. Το σχήμα, το επιβλητικό μέγεθος, τα συνήθη τοπία στο φόντο. Τι άλλο σου θυμίζει; Σε τι σε παραπέμπει; Στη συνέχεια, στο μεταλλικό δάσος, τα γιγαντιαία ρομπότ. Είναι και η παγκοσμιότητα τους – παντού οι ίδιοι. Κι εσύ τους βλέπεις όταν βρίσκεσαι εκτός πόλης, εκτός χώρας, εκτός πραγματικότητας.

Κι έπειτα; Σχέδια στο χαρτί, επιλογή υλικών, χρώματα, αποδόμηση και διάσπαση του σχήματος, της αίσθησης κι όλα μαζί ξανά κι αρχίζει το κολάζ. Ράψιμο, ένωση, αποτυχία, ξήλωμα και ξανά, ώσπου κάτι αρχίζει να διαφαίνεται. Ένα ρούχο… περισσότερα… κι ύστερα οι λεπτομέρειες, οι διαφοροποιήσεις, μια ολόκληρη συλλογή. Κι αναρωτιέσαι: όλα αυτά ξεκίνησαν κοιτώντας έναν πυλώνα;»

Παράλληλα με την έκθεση της Μιρέλλας Μαντά, τη χειμερινή συλλογή του Occhi Concept Store θα πλαισιώσουν οι γνωστοί σχεδιαστές – συνεργάτες του όπως είναι η Daniela Pais και τα ζεστά της Elementum, μια καινούρια συλλογή έκπληξη από τους KRV KURVA, οι νέες χειμερινές προτάσεις των Vlieger & Vandam, Barbara Igongini, Reality Studio, 19.02, Ghislaine Dantan, Euangelia, Ioli Michalopoulou, Meet the Cat, Matalou@Home, Psarokokalo, Sofia Vamiali, Trois Petits κ.α.