Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη - Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη - Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» συνεχίζει τη σειρά συναυλιών «Παρασκευή στις 3» …

την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με συναυλία Μουσικής Δωματίου.

 

Ανδρέας Κουτσούκος (όμποε) Φάνης Ρήγας (κλαρινέτο) Θωμάς Γκέσιος (φαγκότο) 
 

Ορφείο Ωδείο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Camille Saint-Saens Σονάτα για Όμποε και Πιάνο , op. 166
Francis Poulenc Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο σε σι ύφεση
Alexandre Tansman  Σονατίνα για φαγκότο και πιάνο

 

Βιογραφικά σημειώματα


Ανδρέας Κουτσούκος (όμποε)
Ο Ανδρέας Κουτσούκος είναι φοιτητής στο Τμήμα μουσικών σπουδών Αθήνας, ενώ σπουδάζει Όμποε στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγητή τον κύριο Δημήτρη Βάμβα. Έχει καταταχθεί στο 2ο έτος Ανωτέρας και ταυτόχρονα συμμετέχει στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τα τρία τελευταία έτη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια για όμποε με καθηγητές όπως ο Christian Schneider και ο Tomas Ιndemuhle.

 

Φάνης Ρήγας (κλαρινέτο)
Ο Φάνης Ρήγας γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο της Παλλήνης, όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου με την Κατερίνα Λιουδάκη. Είναι φοιτητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και Αρμονίας και σπουδάζει κλαρινέτο με τον Στάθη Κιοσσόγλου, στο ωδείο Ορφείο και Αντίστιξη και Ενοργάνωση με τον Νίκο Ξανθούλη, στο ωδείο Αθηνών. Υπήρξε για χρόνια  μέλος της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την αιγίδα του Γ’ προγράμματος της ΕΡΑ (διεύθυνση: Νίνα Πατρικίδου), ενώ από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (διεύθυνση: Παύλος Σεργίου). Ως σολίστ κλαρινέτου έχει παρουσιασθεί στον Παρνασσό (Νοέμβριος 2011) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάιος 2011)

 

Θωμάς Γκέσιος (φαγκότο)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική σε νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των δεκατριών ετών γράφτηκε στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών και ξεκίνησε τις σπουδές του στο φαγκότο με δάσκαλο τον Μιλτιάδη Οικονόμου . Το 2010 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και μέχρι σήμερα είναι φοιτητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας με Άριστα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τακτικό μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Συμμετέχει στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων τα τελευταία δυο χρόνια και απασχολείται από το 2011 ως έκτακτος μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου


9/11  Ωδείο Φίλιππος Νάκας
23/11 Αθηναϊκό Ωδείο
30/11 Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης
14/12 Κλασικό Ωδείο Χολαργού
21/12 Ωδείο Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Έκτη Συμφωνία του Μάλερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2017 13:48
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.