Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρια, ετήσια έκθεση στο Taf

Εργαστήρια, ετήσια έκθεση στο Taf

Το metamatic:taf παρουσιάζει την ετήσια έκθεση που φέρει τον τίτλο «Εργαστήρια»…

… και εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, ενώ θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012.


Η έκθεση φιλοξενεί μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας αποσκοπώντας να μεταδώσει το εικαστικό κλίμα που επικρατεί στη σχολή, ανοίγοντας παράλληλα ένα πολυφωνικό διάλογο ανάμεσα σε έργα νέων εικαστικών με διαφορετικό ύφος, τεχνική και προσλαμβάνουσες. Η ανάγκη ομαδικής παρουσίασης των έργων προέκυψε πρωτίστως από την έλλειψη εκθεσιακού πεδίου για τη διερεύνηση του εννοιολογικού περιεχομένου και των μορφολογικών στοιχείων της ανερχόμενης ελληνικής σύγχρονης τέχνης, θεωρώντας δεδομένο ότι η διερεύνηση αυτή μπορεί να συμβάλει αλλά και να ενισχύσει τη διαδικασία της αισθητικής πρόσληψης και κοινωνικής αποδοχής.


Στην έκθεση παρουσιάζονται ατομικά και ομαδικά έργα, τα οποία αποτελούν μέρος της πτυχιακής εργασίας των καλλιτεχνών και έχουν επιλεγεί με στόχο να καταδείξουν τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές τάσεις που αναπτύσσονται και κυριαρχούν υπό τις παρούσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες στον σύγχρονο ελληνικό εικαστικό χώρο.


Μέσα από τα έργα τους οι καλλιτέχνες άλλοτε στοχάζονται και σχολιάζουν με σκωπτικότητα το παρόν και άλλοτε επαναδιαπραγματεύονται το ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν και την προβολή του στο σήμερα, ενώ δε λείπουν έργα με εσωστρεφή και ενδοσκοπικό χαρακτήρα που υπαινίσσονται μια επιθυμία - προσπάθεια φυγής σε ένα παράλληλο φαντασιακό σύμπαν. Με κύριους άξονες τον κοινωνικό προβληματισμό και τη διάπλαση της ατομικής και συλλογικής μνήμης, η έκθεση στο σύνολό της αφουγκράζεται την καλλιτεχνική ηχώ που μεταφέρουν τα πρώτα βήματα των εικαστικών της νεότερης γενιάς.


Συμμετέχουν: Γιώργος Γύζης, Μαρία Δαγαλάκη, Δήμητρα Δημοπούλου, Κρήνη Δημοπούλου, Μανώλης Δασκαλάκης – Λεμός, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Νατάσα Ευσταθιάδη, Γιάννης Μουράβας, Φανή Μπήτου, Γαβριήλ Παγώνης, Γιώργος Σαμψωνίδης, Μαρία Τζανάκου, Αριστέα Χαρωνίτη, Νίκος Χατζηκωνσταντής 


Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά

Σχετικές ειδήσεις
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.