Ένα από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά έργα του Όσκαρ Ουάιλντ εδώ και 100 χρόνια, «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», θ’ ανέβει το

φετινό χειμώνα στην νέα Θεατρική σκηνή «Ατλαντίς» στα Νότια προάστια.

Ένα μιούζικαλ, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Μια Παραγωγή, ιδιαίτερα προσεγμένη που θα καθηλώσει και θα διασκεδάσει επί δύο ώρες γονείς και παιδιά.

Στους κεντρικούς ρόλους του Χελιδονιού και του Πρίγκιπα, δύο αξιόλογοι και πολυτάλαντοι ηθοποιοί, η Κατερίνα Τσάβαλου και ο Νεκτάριος Λουκιανός.

Η σκηνή θα γεμίσει με τις φωνές παιδιών που θα βρίσκονται στο κοινό, με μια διάθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Παναρετάκη να δώσει στα ίδια τα παιδιά- θεατές τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την σκηνή και να αγαπήσουν το θέατρο.

Παίζουν ακόμα: Μαρία Ελευθεριάδη, Σταύρος Ζουλιάτης, Μανώλης Πετράκης, Στεφανία Φιλιάδη, Αγνή Χιώτη

Η μουσική που έχει γράψει ο σκηνοθέτης της παράστασης σε συνεργασία με τους Δημήτρη Χαλιώτη και Αλέξιο Κοτσώρη στους στίχους των τραγουδιών σε συνδυασμό με τις χορογραφίες του Μιχάλη Μαραγκού θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και παράλληλα θα τους δοθούν μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά για τις περιόδους που ζούμε. Η φιλία, η αγάπη, η προσφορά, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας, ξετυλίγονται μέσα από την ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ και εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας.

Οι φωτισμοί, σχεδιασμένοι από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη, θα δώσουν στην παράσταση, φαντασμαγορικό χαρακτήρα ενώ η επιμέλεια της Έβελυν Σιούπη για τα κοστούμια και τα σκηνικά, θα στολίσουν με την καλλιτεχνικής φαντασία την παράσταση.

 Η Νέα Θεατρική Σκηνή στον ανακαινισμένο και ιστορικό κινηματογράφο «Ατλαντίς»- στη Βουλιαγμένης 245 δίπλα από το Μετρό της Δάφνης- εξασφαλίζει την άνεση, για γονείς και παιδιά ενώ παρέχει ασφάλεια για την αποβίβαση και επιβίβαση των παιδιών κατά την μεταφορά τους με πούλμαν από συλλόγους και σχολεία.

 

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Περίληψη του έργου

Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του.

Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης.
Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του.

Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους.

Άραγε με ποιο τρόπο θα το καταφέρει αυτό; Και ποιο θα είναι το τίμημα και γι’ αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ’ όλη του την ψυχή;
Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος.
Μια μαγευτική και συγκλονιστικά συγκινητική ιστορία…
Για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

Η περίληψη είναι δανεισμένη από τις εκδόσεις ‘BOOKWORLD, ο κόσμος του βιβλίου’. 

Σημείωση πάνω στο έργο

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ αυτό που κάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Έχει ένα σκοπό και ζει για να τον δει να εκπληρώνεται.
Λέει: ‘Αφού οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χρυσάφι θα τους φέρει την ευτυχία, θέλω να πάρεις από πάνω μου το χρυσό και να το μοιράσεις στους φτωχούς’. Δωρίζει δηλαδή ό,τι έχει και δεν έχει, -το δέρμα του το ίδιο- για να δει τους ανθρώπους να χαμογελάνε.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι η αχτίδα της αισιοδοξίας που εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να χάσουμε και τα παιδιά μας χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η αισιοδοξία είναι εύκολο να χαθεί από μέσα μας. Η ζωή όμως πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτό το έργο είναι μία υπενθύμιση.

«Δώσε στο διπλανό σου ό, τι μπορείς». Έστω κι αν αυτό είναι ένα φιλάκι, μια αγκαλιά. Γιατί αυτό, έχει τελικά μεγαλύτερη αξία και από σμαράγδια και από ρουμπίνια και απ’ όλα τα πλούτη της γης.

Η αγκαλιά του ευτυχισμένου πρίγκιπα θα μείνει για πάντα ανοιχτή σε όλους μας.

Δημήτρης Παναρετάκης