Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Στη χώρα των ονείρων, στο Φιξ in art

Στη χώρα των ονείρων, στο Φιξ in art

Η καλλιτεχνική ομάδα του ΦΙΞ in art παρουσιάζει το έργο της Εύας Ιεροπούλου με τίτλο «Στη χώρα των Ονείρων» σε σκηνοθεσία Αστέρη Πελτέκη

… από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και κάθε Κυριακή στις 12:00 το πρωί στο θέατρο του Φιξ in art.


Η καλλιτεχνική ομάδα του ΦΙΞ in art παρουσιάζει το έργο της Εύας Ιεροπούλου «Στη χώρα των Ονείρων» σε σκηνοθεσία Αστέρη Πελτέκη κάθε Κυριακή στις 12:00 το πρωί στο θέατρο του ΦΙΞ in art, 26ης Οκτωβρίου 15.


Πρόκειται για ένα κείμενο αντι-κείμενο, που παρουσιάζει τη ζωή και το όραμα των αντικειμένων για τη δημιουργία μιας ονειρεμένης χώρας στην οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν με αρμονία η διαφορετικότητα και η  ατομικότητα του καθενός. Μια ματιά που ξεσκεπάζει τις αδυναμίες του δικού μας, ανθρώπινου κόσμου και μας δείχνει  πως να φτιάξουμε κι εμείς τη χώρα των ονείρων μας.


Μια παρέα από πράγματα περιφρονημένα, παραπεταμένα, βαλμένα στο περιθώριο: μια σοκολάτα, ένα ποντίκι, ένα μανιτάρι, ένα παλιό σχολικό βιβλίο, ένα χρηματοκιβώτιο περασμένης τεχνολογίας, μια πλαστελίνη...


Η παρέα αυτή ονειρεύτηκε μια δική της χώρα. Μια χώρα δίκαιη, ειρηνική, ασφαλή, ένα καταφύγιο για τους περιφρονημένους όλου του κόσμου. Τη χώρα των ονείρων τους.
Το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο και τα προβλήματα ξεκινούν σχεδόν αμέσως.
Άραγε θα τα καταφέρουν;
Θα γίνει "η χώρα των ονείρων" πραγματικότητα;


Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από μεταποίηση παλαιών αντικειμένων. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Καθημερινά δίνονται παραστάσεις για σχολεία.

Σχετικές ειδήσεις
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Το βατραχάκι που πήδησε στον βάλτο, στον Πολυχώρο Vault
10.11.2016 12:07
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2017.
Η Ωραία Κοιμωμένη και ο Πρίγκηπας Αστέρης στο Μικρό Παλλάς!
08.11.2016 12:51
Μια άλλη εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού της Ωραίας Κοιμωμένης ανεβαίνει φέτος, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 22 Οκτωβρίου, στο Μικρό Παλλάς.
Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
29.09.2016 12:55
Το θέατρο «Κάτω απ’τη γέφυρα» από την Κυριακή 30 Οκτώβρη, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια, παρουσιάζει το γνωστότερο (στη χώρα μας) «παραμύθι» του πολύ σημαντικού Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda.
Ωραία Κοιμωμένη² από το Hippo Theatre Group στο Θέατρο 104
08.09.2016 14:53
Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει το κλασικό παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη, σε διασκευή Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο Ωραία Κοιμωμένη², στο Θέατρο 104 από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ.