Μια από τις ωραιότερες εκθέσεις πρόκειται να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από  τη Δευτέρα …

22  έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο THE MET HOTEL, με ώρες λειτουργίας από 10:00 πμ έως 22:00μμ.  Η εταιρεία μας DARIUS CARPETS  είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του κρατικού Περσικού οργανισμού προώθησης  χειροποίητου χαλιού  E.T.F.A για την Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Παράλληλα θα συνοδευτεί η ημέρα των εγκαινίων και από παραδοσιακή περσική μουσική στις 6:30 μ.μ. από γνωστό περσικό συγκρότημα, που θα παίξει ειδικά για την βραδιά του περσικού χαλιού. Σκοπός του οργανισμού αλλά και της εταιρείας DARIUS CARPETS   είναι να κάνει γνωστά την ιστορία, τη σπουδαιότητα και την μοναδικότητα της τέχνης του περσικού χαλιού. Συνομιλώντας με τον Δαρείο Νταρβίς Ταμπάρ τον άνθρωπο που έχει στολίσει, προεδρικά μέγαρα, σπίτια πρωθυπουργών αλλά και τις πλουσιότερες επαύλεις της Ελλάδας, μας είπε με τη σεμνότητα και την αγάπη που τον διακρίνει για τον άνθρωπο και την τέχνη, σε άπταιστα ελληνικά: « Τα περσικά χαλιά είναι το παρελθόν μας, ένα παρελθόν όμως ζωντανό που αναδύεται και επανέρχεται στο παρόν, προσαρμόζεται στον χώρο και στις απαιτήσεις της εποχής.

Πίσω από τους κόμπους, την αρμονία των  χρωμάτων, την πυκνότητα και την υφή του πέλους κρύβονται μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά. Η έμπνευση του ανώνυμου τεχνίτη – απόσταγμα μιας μακραίωνης παράδοσης- η κουλτούρα μας και η κληρονομιά μας συγκινούν τον σύγχρονο αγοραστή του δυτικού κόσμου. Τα περσικά χαλιά, όπως κάθε έργο τέχνης, συνιστούν και παράγουν αξία διαχρονική. Γι’ αυτό άλλωστε το περσικό χαλί δεν είναι μόδα αλλά αξία. Συνυπάρχει ταυτόχρονα με κάθε μόδα, με κάθε τάση, με κάθε στυλιστική αντίληψη. Ο άνθρωπος, η ιστορία του και η τέχνη είναι συνυφασμένη στην υπόθεση περσικό χαλί».

Η σύζυγός του Γιώτα προσθέτει στη συζήτηση: «Η Darius Carpets θα σας ξεναγήσει σε έναν γοητευτικό κόσμο που βοηθά να αναδείξετε την ποιότητα του κάθε χώρου σας. Αντιπροσωπεύει τον Κρατικό Περσικό Οργανισμό Προώθησης Περσικού Χαλιού για Ελλάδα, Κύπρο ,και Βαλκάνια,  παρέχει εγγύηση γνησιότητας όπως και υπεύθυνη ενημέρωση. Προσφέρει εγγυημένα τις χαμηλότερες τιμές, διασφαλίζει την ανώτατη ποιότητα των χαλιών παρέχοντας ένα πλήρες δίκτυο υπηρεσιών.  Γιατί η τέχνη σε πηγαίνει  πέρα από αυτό που βλέπεις».