Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Περσικού χαλιού με συνοδεία περσικής μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση Περσικού χαλιού με συνοδεία περσικής μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Μια από τις ωραιότερες εκθέσεις πρόκειται να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από  τη Δευτέρα …

22  έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο THE MET HOTEL, με ώρες λειτουργίας από 10:00 πμ έως 22:00μμ.  Η εταιρεία μας DARIUS CARPETS  είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του κρατικού Περσικού οργανισμού προώθησης  χειροποίητου χαλιού  E.T.F.A για την Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Παράλληλα θα συνοδευτεί η ημέρα των εγκαινίων και από παραδοσιακή περσική μουσική στις 6:30 μ.μ. από γνωστό περσικό συγκρότημα , που θα παίξει ειδικά για την βραδιά του περσικού χαλιού. Σκοπός του οργανισμού αλλά και της εταιρείας DARIUS CARPETS   είναι να κάνει γνωστά την ιστορία, τη σπουδαιότητα και την μοναδικότητα της τέχνης του περσικού χαλιού. Συνομιλώντας με τον Δαρείο Νταρβίς Ταμπάρ τον άνθρωπο που έχει στολίσει, προεδρικά μέγαρα, σπίτια πρωθυπουργών αλλά και τις πλουσιότερες επαύλεις της Ελλάδας, μας είπε με τη σεμνότητα και την αγάπη που τον διακρίνει για τον άνθρωπο και την τέχνη, σε άπταιστα ελληνικά: « Τα περσικά χαλιά είναι το παρελθόν μας, ένα παρελθόν όμως ζωντανό που αναδύεται και επανέρχεται στο παρόν, προσαρμόζεται στον χώρο και στις απαιτήσεις της εποχής.

 

Πίσω από τους κόμπους, την αρμονία των  χρωμάτων, την πυκνότητα και την υφή του πέλους κρύβονται μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά. Η έμπνευση του ανώνυμου τεχνίτη - απόσταγμα μιας μακραίωνης παράδοσης- η κουλτούρα μας και η κληρονομιά μας συγκινούν τον σύγχρονο αγοραστή του δυτικού κόσμου. Τα περσικά χαλιά, όπως κάθε έργο τέχνης, συνιστούν και παράγουν αξία διαχρονική. Γι' αυτό άλλωστε το περσικό χαλί δεν είναι μόδα αλλά αξία. Συνυπάρχει ταυτόχρονα με κάθε μόδα, με κάθε τάση, με κάθε στυλιστική αντίληψη. Ο άνθρωπος, η ιστορία του και η τέχνη είναι συνυφασμένη στην υπόθεση περσικό χαλί».

 


Η σύζυγός του Γιώτα προσθέτει στη συζήτηση: «Η Darius Carpets θα σας ξεναγήσει σε έναν γοητευτικό κόσμο που βοηθά να αναδείξετε την ποιότητα του κάθε χώρου σας. Αντιπροσωπεύει τον Κρατικό Περσικό Οργανισμό Προώθησης Περσικού Χαλιού για Ελλάδα, Κύπρο ,και Βαλκάνια,  παρέχει εγγύηση γνησιότητας όπως και υπεύθυνη ενημέρωση. Προσφέρει εγγυημένα τις χαμηλότερες τιμές, διασφαλίζει την ανώτατη ποιότητα των χαλιών παρέχοντας ένα πλήρες δίκτυο υπηρεσιών.  Γιατί η τέχνη σε πηγαίνει  πέρα από αυτό που βλέπεις».

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαγικός Κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.12.2016 10:01
Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου εμφανίστηκαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (19 Δεκεμβρίου 2016–12 Φεβρουαρίου 2017). Η Έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας–Ρωσίας 2016.
Σημειωματάρια: Φωτογραφική έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου στην Θεσσαλονίκη
10.11.2016 14:53
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου, Σημειωματάρια, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη.
Υδάτινα Σύνορα: Έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά στη Θεσσαλονίκη
28.09.2016 11:30
Η έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά με τίτλο Υδάτινα Σύνορα θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2016 στο Εκλεκτίκ στη Θεσσαλονίκη.
Sobin Park and the Lucky Dragon: έκθεση της Sobin Park στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
30.05.2016 12:23
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η smART communications παρουσιάζουν την έκθεση της Κορεάτισσας εικαστικού Sobin Park με τίτλο «Sobin Park and the Lucky Dragon», σε επιμέλεια της Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου, Καθηγήτριας Εικαστικών Τεχνών στο John Jay College της Νέας Υόρκης.
Θεσσαλονίκη: Μνήμες του Παρόντος: έκθεση του Πάβλου Χαμπίδη στη γκαλερί Ειρμός
16.05.2016 11:20
Η Γκαλερί ΕΙΡΜΟΣ μας προσκαλεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2016 στις 8.30 μ.μ. στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πάβλου Χαμπίδη, “Θεσσαλονίκη: Μνήμες του Παρόντος”.