Η μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζει τη μεγάλη περσίδα τραγουδίστρια Mamak Khadem για μία συναυλία την Παρασκευή …

26 Οκτωβρίου 2012.

Η Mamak Khadem χαρακτηρίστηκε -όχι άδικα- ως «ένα από τα θαύματα της world μουσικής». Αιχμαλωτίζει το κοινό της με το να αναμιγνύει τις μουσικές της ρίζες με την αρχαία ποίηση και μουσική των μεγάλων δασκάλων της Περσίας, σε έναν εμφατικό και επαναστατικό νέο ήχο.

 
Από τη φύση της νομάδα, ένας άνθρωπος που κινείται μονίμως σε ολοένα και πιο ανοιχτά πεδία. Η δραστηριότητά της είναι μία γέφυρα που συνδέει διαφορετικά τοπία μουσικής γνώσης, ανοιχτή σε διαφορετικές πολιτιστικές επιδράσεις, αλλά με βάση της πάντα την παράδοση της Περσίας.

 
Συμμετέχοντας στο συγκλονιστικό σταυροδρόμι πολιτιστικών χρωμάτων, μουσικό project «Axiom of Choice», η Mamak κατασκεύασε ένα θόλο -τρόπο τινά- με απλότητα και γενναιοδωρία, για μία απόλυτα γοητευτική, γεμάτη από συναισθήματα και μουσικότητα καλλιτεχνική εμπειρία, που ενέπνευσε νέους ακροατές να ενδιαφερθούν, να εκτιμήσουν και να εμβαθύνουν έτσι στον περσικό πολιτισμό.

 
Η Mamak Khadem γεννήθηκε στο Ιράν, την περίοδο των μεγάλων αλλαγών. Ήταν μέλος στην Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης του Ιράν, αλλά το μεγάλο της πάθος για το τραγούδι εκδηλώθηκε μετά την Ιρανική Επανάσταση. Εμπνευσμένη από το έργο των μεγάλων δασκάλων της μουσικής του τόπου της, εκμεταλλεύτηκε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία για να αναπτύξει τη φωνητική της τέχνη και ταξίδευε πολύ συχνά πίσω στη χώρα της για να μαθητεύσει δίπλα σε κορυφαίους ιρανούς τραγουδιστές και καλλιτέχνες. Ευεργετήθηκε από τις σπουδές στο κλασικό ιρανικό τραγούδι που έλαβαν χώρα στο Ali Akbar Khan College of Music της Καλιφόρνια, καθώς επίσης και από τη συμμετοχή της στη Χορωδία Βαλκανικής μουσικής, Nevenka.
 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Mamak Khadem: τραγούδι / κρουστά
Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι
Κώστας Μερετάκης: κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος: μπάσο