Η Odeon παρουσιάζει τη νέα ταινία του Τζον Χίλκοουτ με πρωτότυπο τίτλο «Lawless» και την ελληνική  μετάφραση «Παράνομοι»…

… που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012.

Μετά το σκληρό και πεσιμιστικό “The Road”, ο Αυστραλός Τζον Χίλκοουτ καταπιάνεται με το ιστορικό μυθιστόρημα “The Wettest County In The World” και αφηγείται μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Αμερική της Μεγάλης Ύφεσης. Οι Τομ Χάρντι (“The Dark Knight Rises”) και Σάια ΛαΜπέφ (“Transformers”) υποδύονται τους αδελφούς Μπόντουραντ, παραγωγούς και λαθρεμπόρους  παράνομου ουίσκι. Συμπρωταγωνιστούν οι Γκάρι Όλτμαν και Γκάι Πιρς, ενώ το καστ συμπληρώνουν η Τζέσικα Τσαστέιν και η Μία Βασικόφσκα. Το σενάριο έγραψε ο μουσικός Νικ Κέιβ.

Στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, οι αδελφοί Μπόντουραντ αποτελούν μύθο στην Πολιτεία Φράνκλιν της Βιρτζίνια. Έχοντας επιβιώσει από τον Μεγάλο Πόλεμο και την ισπανική γρίπη, επιδίδονται στο λαθρεμπόριο του ουίσκι, το λεγόμενο και moonshine επειδή το διακινούν κάτω από το φως του φεγγαριού. Ο ερχομός όμως του Αστυνόμου Ρέικς από το Σικάγο ανατρέπει τις καταστάσεις – κι ενώ όλη η Πολιτεία υποτάσσεται στους καινούργιους και διεφθαρμένους κανονισμούς του, οι Μπόντουραντ δεν υποκύπτουν σε κανέναν.

Ο Σκηνοθέτης
Ο σκηνοθέτης Tζον Χίλκοουτ γεννήθηκε στο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία το 1961 και μεγάλωσε στον Καναδά. Έχει σκηνοθετήσει βίντεο κλιπ για καλλιτέχνες όπως οι Siouxsie and the Banshees, Depeche Mode, Placebo και Νικ Κέιβ. Το 1988 σκηνοθετεί την πρώτη του μεγάλη μήκους, το “Ghosts Of The Civil Dead”, για το σενάριο του οποίου συνεργάστηκε με τον Κέιβ και βασίζεται στη ζωή του εγκληματία και μετέπειτα συγγραφέα Τζακ Άμποτ. Ακολούθησε το 1996 το “To Have and To Hold” με πρωταγωνιστή τον Τσέκι Καριό, και το 2005 το “The Proposition”, και πάλι σε σενάριο του Κέιβ, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Γκάι Πιρς, η Έμιλι Γουότσον και ο Ρέι Γουίνστοουν. Το 2009 έκανε αίσθηση η δραματική ταινία “The Road”, από το ομότιτλο βιβλίο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, με τον Βίγκο Μόρτενσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το “Παράνομοι” ήταν υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθεσία: Τζον Χίλκοουτ
Σενάριο: Νικ Κέιβ
Βασισμένο στο μυθιστόρημα “The Wettest County In The World” του Ματ Μπόντουραντ
Παραγωγή: Μάικλ Μπεναρόγια, Μέγκαν Έλισον, Λούσι Φίσερ,, Ντάγκλας Γουίκ
Ηθοποιοί:  Σάια ΛαΜπεφ, Τομ Χάρντι, Τζέισον Κλαρκ, Γκάι Πιρς, Τζέσικα Τσαστέιν, Μία Βασικόφσκα, Γκάρι Όλντμαν, Ντέιν Ντε Χάαν
Μοντάζ: Ντίλαν Τίτσενορ
Φωτογραφία: Μπενουά Ντελόμ
Σκηνικά: Κρις Κένεντι
Μουσική: Νικ Κέιβ, Γουόρεν Έλις
Διάρκεια: 116’
Διανομή: Odeon