Η τέταρτη ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου είναι γεμάτη από εικόνες του προσωπικού του χώρου και εγκαινιάζεται στην γκαλερί alphadelta στις 27 Μαρτίου.

Η τέταρτη ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου είναι γεμάτη από εικόνες του προσωπικού του χώρου και εγκαινιάζεται στην γκαλερί alphadelta στις 27 Μαρτίου.


Με μνήμες της οικογενειακής του ιστορίας και της νεότητάς του να αναδύονται από λεπτομέρειες της καθημερινότητας, ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος δημιουργεί την τέταρτη κατά σειρά ατομική του έκθεση, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Σαν άλμπουμ φωτογραφιών από τα παλιά. Εικόνες καθημερινές όπως αυτές με τα υπολείμματα του τυριού μετά το πρωινό, το φθαρμένο πόδι της οικογενειακής τραπεζαρίας πάνω στο μωσαϊκό, ο σωρός των κλινοσκεπασμάτων μετά το ξύπνημα.


Χωρίς να επεμβαίνει αισθητικά στις εικόνες, τις αφήνει αυτούσιες να παρουσιάσουν σε κάθε κομμάτι τους την αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη με την παραδοσιακή έννοια.


Το όλο απουσιάζει πάντα, γιατί ο καλλιτέχνης επιθυμεί να απομακρυνθεί από το περιγραφικό. Η προσέγγιση του Θεοδωρόπουλου συγγενεύει με εκείνη του John Coplans, παρ’ όλη την διαφορετική θεματολογία, και ο φωτογράφος συνειδητά προσθέτει στην σειρά που εκθέτει στην γκαλερί Α.Δ. δύο εικόνες από το γερασμένο σώμα του πατέρα του υπό μορφήν τοπίου.


Οι εικόνες του παραπέμπουν σε έναν κόσμο ευάλωτο που ταυτόχρονα παραμένει δυνατός. Για τον Θεοδωρόπουλο η φωτογραφία αποτελεί πεδίο αναζήτησης της ανθρώπινης εμπειρίας και ταυτότητας.


Info
Από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου
alphadelta gallery, Παλλάδος 3, Αθήνα
Τηλ.: 210 322 87 85
info@adgallery.gr
www.adgallery.gr