Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παραμυθοφουρνίσματα: Η πιο γλυκιά παράσταση επιστρέφει στον Κινητήρα

Παραμυθοφουρνίσματα: Η πιο γλυκιά παράσταση επιστρέφει στον Κινητήρα

Η πιο… μυρωδάτη και παραμυθένια διαδραστική παράσταση που «μαγείρεψε» η Αντιγόνη Γύρα με την ομάδα του Κινητήρα, τα

«Παραμυθοφουρνίσματα», αφού ξετρέλαναν με τις γεύσεις τους μικρούς και μεγάλους, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στην παιδική σκηνή του Κινητήρας Studio από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο απόγευμα στις 17.30.

 


Όλα ξεκινούν με το ζύμωμα, το πλάσιμο κι έπειτα το φορμάρισμα και το ψήσιμο των μπισκότων. Παιδιά και γονείς αναλαμβάνουν το γλυκό εγχείρημα, και όσο τα μπισκοτάκια ψήνονται στο φούρνο, η διήγηση μας παρασύρει σε κόσμους μαγικούς, μέσα στις μοσχοβολιές.

 


Παραμύθια από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, ζωντανεύουν με τη φωνή του μάγειρα–παραμυθά, με μουσική και βίντεο αρτ. Ανάμεσά τους το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», που διακρίθηκε με το κρατικό βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2011.

 


Συναρπαστικές ιστορίες, μουσική, βίντεο, παιχνίδια, εκπλήξεις, και τέλος – αν δεν έχουνε καεί – μπισκότα για κάθε μικρό και μεγάλο θεατή,  πασπαλισμένα ζάχαρη άχνη κι έτοιμα για φάγωμα!

 Σύλληψη-Σκηνοθεσία Αντιγόνη Γύρα
Εικαστική Επιμέλεια Βίκυ Αδάμου
Μουσική Ορέστης Τάνης
Βίντεο Αρτ Χρήστος Μαυρίδης
Διαβάζουν Αλίκη Αβδελοπούλου, Έλενα Τυρέα

 Με την πολύτιμη συμβολή της συγγραφέως βιβλίων για παιδιά και νέους Χαράς Γιαννακοπούλου. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκη για την παραχώρηση του βιβλίου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά.
 

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Διαδραστική περιήγηση για όλη την οικογένεια στο Τρένο στο Ρουφ
14.12.2016 14:59
Η ατρόμητη κυρία Breda και τα 7 κρυμμένα μυστικά είναι μια διαδραστική περιήγηση για όλη την οικογένεια, στο Τρένο στο Ρουφ.
Αισώπου κόμιξ 2: 2ος χρόνος στον Πολυχώρο Ενώ
24.11.2016 16:14
Ο Μικρός Βορράς παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την διαδραστική παράσταση για παιδιά, “Αισώπου Κόμιξ 2 (Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι)”, σε διασκευή Σάκη Σερέφα.
Η πιο… «Γλυκιά Συμφωνία» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.11.2016 12:44
Σε μια ονειρεμένη …ζαχαρένια πολιτεία με αρώματα γλυκιάς βανίλιας και μυρωδάτης σοκολάτας, εκεί που οι ήρωες παλεύουν με τις μάγισσες ακούγεται μόνο η «Γλυκιά Συμφωνία 2». Μπορείτε να αντισταθείτε στη γλύκα της...;
Αισώπου Κόμιξ! από την ομάδα Μικρός Νότος στο Faust
28.09.2016 12:06
Την διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, από τις 9 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Faust, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή.
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.