Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

California Dreamin, του Cristian Nemescu στους κινηματογράφους

California Dreamin, του Cristian Nemescu στους κινηματογράφους

Η New Star παρουσιάζει την ταινία του Cristian Nemescu με τίτλο «California Dreamin», που αποτελεί μια σάτιρα για το Βαλκανικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι…

… και θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012.


Σύνοψη
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο το 1999, ο σταθμάρχης του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού σ΄ ένα μικρό ρουμάνικο χωριό που τυχαίνει να είναι και ο τοπικός γκάνγκστερ, σταματά ένα τρένο του ΝΑΤΟ που μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό. Η μεταφορά που επιβλέπεται από αμερικανούς στρατιώτες, γίνεται σε ρουμάνικο έδαφος χωρίς επίσημα έγγραφα και βασίζεται σε μια προφορική έγκριση της ρουμάνικης κυβέρνησης. Η άφιξή τους μετατρέπει το χωριό στο χωριό των χιλίων ευκαιριών.


Συντελεστές
Σκηνοθέτης: Cristian Nemescu
Σενάριο: Catherine Linstrum, Cristian Nemescu
Φωτογραφία: Liviu Marghidan
Μοντάζ: Catalin Cristutiu
Ήχος: Cristian Tarnovetchi
Παραγωγή: Media Pro Pictures
Με τους: Armand Assante, Razvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Ioan Sapdaru, Andi Vasluianu
Έτος: 2006
Είδος: Δράμα/Κωμωδία
Χώρα: Ρουμανία
Γλώσσα: Αγγλικά /Ρουμανικά /Ισπανικά / Ιταλικά
Διάρκεια: 155’


Βραβεία
• Φεστιβάλ Καννών 2007-Μεγάλο Βραβείο,
• Ειδική μνεία στο Φεστιβάλ της Ίμπιζα 2007,
• Βραβείο Καλύτερης Ταινίας,
• Βραβείο Κοινού στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2007,
• Βραβείο Καλύτερης Ταινίας,
• Βραβείο Κοινού στο Anonimul Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

 

Cristian Nemescu
Γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Κινηματογράφου της Ρουμανίας το 2003. Οι πρώτες του μικρού μήκους ταινίες προβλήθηκαν σε περισσότερα από 50 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και απέσπασαν αρκετά βραβεία . Η ταινία C Block story, που προβλήθηκε στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Ο Κριστιάν Νεμέσκου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 2006. Η ταινία του «Για τη Μαριλένα» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2006.


Φιλμογραφία
2000  Flathouse people are dying for music (short)
2001  Mihai and Cristina (short)
2003  C Block story (short)
2006  Για τη Μαριλένα (short)
2006  California dreamin’ (endless)


 «Τολμηρή και συγκινητική»
The Guardian


«Πολύ αστεία»
Sight and Sound