Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Red line: Έκθεση στον Χώρο 18

Red line: Έκθεση στον Χώρο 18

Ο χΩρος 18 διοργανώνει την έκθεση Red line στην οποία συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες της ομάδας 3/2 : Βασίλης Βλασταράς, …

Δημήτρης Ζουρούδης, Νικόλας Μπλιάτκας, Σταύρος Παναγιωτάκης και Γιάννης Σκαλτσάς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2012.


Οι καλλιτέχνες της ομάδας 3/2, μέσα από τον τίτλο Red lines αποδίδουν τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά της εποχής που διανύουμε. Χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιείται διακαώς από την πολιτική, την οικονομία, την επιστήμη, τα μέσα ενημέρωσης κλπ.


To red•line  (r d l n )

Ρήμα που σημαίνει:

Μη μεταβατικό
1. Να αρνείσαι στεγαστικά δάνεια ή ασφάλεια σπιτιού σε περιοχές ή γειτονιές που κρίνονται ότι έχουν φτωχά οικονομικά ρίσκα.

2. Το να φτάσεις τη μέγιστη ταχύτητα σε μία μηχανή, μέχρι την οποία η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ασφαλώς. Π.χ. Το αυτοκίνητο έφτασε σε κόκκινη γραμμή στα 80 μίλια την ώρα στην τέταρτη ταχύτητα.

3. στην επιστήμη των υπολογιστών, να σημειώνεις ή να υπογραμμίζεις ένα κείμενο που έχει διορθωθεί, για να το ξεχωρίσεις από τα τμήματα του κειμένου που δεν έχουν ακόμη διορθωθεί.

Μεταβατικό
1.    να διακρίνεις εναντίον κάποιου με το να αρνείσαι να του χορηγείς δάνεια, δανεισμό, ή ασφάλεια.
2.    Να απομακρύνεις από την λειτουργική φάση εξαιτίας μηχανικών ελαττωμάτων ή την ανάγκη για την προγραμματισμένη συντήρηση
3.    Επιστήμη υπολογιστών, να σημειώνεις (διορθωμένο κείμενο) με την υπογράμμιση με κόκκινο.

Ουσιαστικό
1.    όριο ασφαλείας, όπως σημειώνεται σε μία γάζα
2.    2. Στον αθλητισμό
α. Η κόκκινη γραμμή στο μέσο του σταδίου του ice hockey που είναι παράλληλη με τις γραμμές της εστίας, και χωρίζει το γήπεδο στη μέση
β. Οποιαδήποτε από τις δυο κόκκινες γραμμές που διατρέχουν το στάδιο του ice hockey κοντά στο τέλος της σανίδας, στο κέντρο της οποίας τοποθετείται η εστία.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Θώρακες, άλογα και άνθη: έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης
10.08.2016 16:36
Η Εταιρία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών οργανώνει την εικαστική έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με θέμα: «Θώρακες, άλογα και άνθη» με γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη & με νωπογραφίες της Ιόλης Ξιφαρά.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.