Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Καλαντζής - Back home blues, στο Παλλάς

Δημήτρης Καλαντζής - Back home blues, στο Παλλάς

Το Παλλάς παρουσιάζει το Δημήτρη Καλαντζή και την ορχήστρα Πατρών, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Back Home Blues»…

… τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00.


Γιαννίδης, Rodgers, Σπάρτακος, Gershwin, Μουζάκης,  Porter, Καπνίσης, Kern σε ένα κλασσικό jazz & strings ηχόχρωμα


Η Soul Station Band του Δημήτρη Καλαντζή και Ορχήστρα Πατρών σε μια παράσταση που συνδυάζει το διεθνές κλασσικό ρεπερτόριο της τζαζ με τα στοιχεία της ελληνικής μουσικής που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται με αυτήν. Μια παράσταση-φόρος τιμής σε όλους όσους, κατά το παρελθόν παθιάστηκαν με την τζαζ στην Ελλάδα και μας έκαναν ν’ αγαπήσουμε αυτό το υπέροχο μουσικό σύμπαν, με ειδική αφιέρωση στον μεγάλο πιανίστα Μανόλη Μικέλη.


Μια τζαζ μπάντα έξι μουσικών, μια ορχήστρα δεκατριών εγχόρδων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, πέντε ερμηνευτές σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι aller-retour από την Μεσόγειο στην Αμερική. Γνωστές μουσικές και αγαπημένα τραγούδια των Κώστα Γιαννίδη, Γιάννη Σπάρτακου, Γιώργου Μουζάκη, Νίκι Γιάκοβλεβ, Κώστα Καπνίση, μοιάζουν πιο ‘φρέσκα’ από ποτέ, καθώς ανασαίνουν πλάι σε αυτά των Cole Porter, Jerome Kern,  Richard Rodgers, George Gershwin, με τις ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Καλαντζή να αναμειγνύουν μουσικά στιγμιότυπα και μοτίβα, τονίζοντας τις γέφυρες επικοινωνίας.


Η εξόχως μοναδική Αλέκα Καννελίδου και ο αιωνίως έφηβος Λουκιανός Κηλαηδόνης, καλλιτέχνες που βίωσαν εγγύτερα αυτή την περίοδο της ελληνικής μουσικής, αλλά και φίλοι και συνεργάτες του Μικέλη, αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια.

 
Η Soul Station Band  αποτελείται από τους :
Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο και ενορχηστρώσεις), Τάκη Πατερέλη (άλτο σαξόφωνο), Γιάννη Οικονομίδη (τρομπέτα), Σπύρο Παναγιωτόπουλο (τύμπανα), Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσσο), Γιάννη Λουκάτο (κιθάρα)


Διεύθυνση ορχήστρας : Μίλτος Λογιάδης
Ενορχήστρωση εγχόρδων : Γιάννης Αντωνόπουλος
Ερμηνεύουν : Αλέκα Καννελίδου, Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Μαζί τους οι Μαρίνα Σάτι, Πηνελόπη Τζανετάκη και η Βιργινία Φραγκούλατζη

Ο τίτλος αποτελεί αναφορά στον Charlie Parker.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Seventies από τον Χρήστο Ραφαηλίδη και τον Δημήτρη Καλαντζή στο Gazarte
07.09.2016 13:36
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο και ο Δημήτρης Καλαντζής στα πλήκτρα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν για πρώτη φορά επί σκηνής δημιουργώντας το απόλυτο soundtrack για μία μουσική βόλτα στη δεκαετία του '70.
Nana Trevor Quartet με Special guest τον Δημήτρη Καλαντζή live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
02.09.2016 15:18
Η Nana Trevor και η μπάντα της συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή σε μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες jazz, blues και latin.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».