Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Δημήτρης Καλαντζής - Back home blues, στο Παλλάς

Δημήτρης Καλαντζής - Back home blues, στο Παλλάς

Το Παλλάς παρουσιάζει το Δημήτρη Καλαντζή και την ορχήστρα Πατρών, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Back Home Blues»…

… τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00.


Γιαννίδης, Rodgers, Σπάρτακος, Gershwin, Μουζάκης,  Porter, Καπνίσης, Kern σε ένα κλασσικό jazz & strings ηχόχρωμα


Η Soul Station Band του Δημήτρη Καλαντζή και Ορχήστρα Πατρών σε μια παράσταση που συνδυάζει το διεθνές κλασσικό ρεπερτόριο της τζαζ με τα στοιχεία της ελληνικής μουσικής που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται με αυτήν. Μια παράσταση-φόρος τιμής σε όλους όσους, κατά το παρελθόν παθιάστηκαν με την τζαζ στην Ελλάδα και μας έκαναν ν’ αγαπήσουμε αυτό το υπέροχο μουσικό σύμπαν, με ειδική αφιέρωση στον μεγάλο πιανίστα Μανόλη Μικέλη.


Μια τζαζ μπάντα έξι μουσικών, μια ορχήστρα δεκατριών εγχόρδων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, πέντε ερμηνευτές σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι aller-retour από την Μεσόγειο στην Αμερική. Γνωστές μουσικές και αγαπημένα τραγούδια των Κώστα Γιαννίδη, Γιάννη Σπάρτακου, Γιώργου Μουζάκη, Νίκι Γιάκοβλεβ, Κώστα Καπνίση, μοιάζουν πιο ‘φρέσκα’ από ποτέ, καθώς ανασαίνουν πλάι σε αυτά των Cole Porter, Jerome Kern,  Richard Rodgers, George Gershwin, με τις ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Καλαντζή να αναμειγνύουν μουσικά στιγμιότυπα και μοτίβα, τονίζοντας τις γέφυρες επικοινωνίας.


Η εξόχως μοναδική Αλέκα Καννελίδου και ο αιωνίως έφηβος Λουκιανός Κηλαηδόνης, καλλιτέχνες που βίωσαν εγγύτερα αυτή την περίοδο της ελληνικής μουσικής, αλλά και φίλοι και συνεργάτες του Μικέλη, αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια.

 
Η Soul Station Band  αποτελείται από τους :
Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο και ενορχηστρώσεις), Τάκη Πατερέλη (άλτο σαξόφωνο), Γιάννη Οικονομίδη (τρομπέτα), Σπύρο Παναγιωτόπουλο (τύμπανα), Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσσο), Γιάννη Λουκάτο (κιθάρα)


Διεύθυνση ορχήστρας : Μίλτος Λογιάδης
Ενορχήστρωση εγχόρδων : Γιάννης Αντωνόπουλος
Ερμηνεύουν : Αλέκα Καννελίδου, Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Μαζί τους οι Μαρίνα Σάτι, Πηνελόπη Τζανετάκη και η Βιργινία Φραγκούλατζη

Ο τίτλος αποτελεί αναφορά στον Charlie Parker.

Σχετικές ειδήσεις
Seventies από τον Χρήστο Ραφαηλίδη και τον Δημήτρη Καλαντζή στο Gazarte
07.09.2016 13:36
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο και ο Δημήτρης Καλαντζής στα πλήκτρα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν για πρώτη φορά επί σκηνής δημιουργώντας το απόλυτο soundtrack για μία μουσική βόλτα στη δεκαετία του '70.
Nana Trevor Quartet με Special guest τον Δημήτρη Καλαντζή live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
02.09.2016 15:18
Η Nana Trevor και η μπάντα της συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή σε μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες jazz, blues και latin.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς
18.12.2015 11:35
Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Santa's secret dance, ένα μαγικό jazz παραμύθι με τον Δημήτρη Καλαντζή στο Gazarte
16.12.2015 15:53
Ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, από τους σημαντικότερους Έλληνες jazzmen, επιστρέφει στο GAZARTE στις 24 και 26 Δεκεμβρίου 2015 για δύο μοναδικές βραδιές στο πνεύμα των Χριστουγέννων.