Η Medea Electronique και το Beton7 παρουσιάζουν ένα τριήμερο συμμετοχικό δρώμενο “ELECTRIC NIGHTS|3-Days of Electronic …

Arts”. Το I.S.E. Ensemble δημιουργεί αυτοσχεδιαστική μουσική, η οποία εκτείνεται από τη σύγχρονή πειραματική, μέσω sound art, ως τη noise art. Αναμιγνύουν εκτελεστές ακουστικών οργάνων με laptop peroformers, circuit bending, χορό, video mapping και VJing.

Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, θα αντλήσουν από την ισχυρή δημιουργική ενέργεια του αυτοσχεδιασμού, προκειμένου να παράξουν ένα γεμάτο εικοσιτετράωρο καινοτόμου και συμμετοχικού, cross-media, αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι θα συμπράξουν τόσο με την παρουσία τους επί σκηνής, όσο και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από όλο τον κόσμο, με ένα ενσωματωμένο ρεύμα από ηχογραφήσεις τοπίων (field recordings) καθώς και ειδικά δημιουργημένα podcasts, τα οποία θα δίνουν μια συνεχόμενα εκτυλισσόμενη αίσθηση προοπτικής.

Παράλληλα θα παρουσιασθούν και εικαστικά έργα που θα προσεγγίζουν τη σχέση των διαφορετικών μέσων. Στο πλαίσιο του δρώμενου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ομιλίες με τη συμμετοχή θεωρητικών και καλλιτεχνών με αντικείμενο και θεματικές που αφορούν στα νέα μέσα και στο ευρύτερο πεδίο της σύγχρονης τέχνης.

Το δρώμενο θα εκπέμπεται ζωντανά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Beton7, Beton7ArtRadio (www.beton7artradio.gr)

To πρόγραμμα συνοπτικά

23 Νοεμβρίου 2012

20.00 | Εγκαίνια έκθεσης (διάρκεια μέχρι 28 Νοεμ. | ώρες λειτουργίας: 14:30 με 20:30 | ελεύθερη είσοδος)
Beyond Reasoning, νέο έργo της Medea Electronique 

23 (21:00 με 09:00) – 24 (09:00 με 24:00) Νοεμβρίου 2012    24 x I.S.E. | 24 ώρες αυτοσχεδιαστικής μουσικής και performances    
   Instant Synthesis Ensemble και 42 καλεσμένοι 

25 Νοεμβρίου 2012    
14.00 | Στρογγυλή Τράπεζα/Συζήτηση Αυτοσχεδιασμός, Επιτελέσεις – Θεωρίες και Πρακτικές
Συμμετέχοντες:
Παρουσίαση και Συντονισμός: Δημοσθένης Αγραφιώτης (ποιητής, καλλιτέχνης intermedia)
Μανώλης Μανουσάκης
Πάνος Αμελίδης
Δανάη Στεφάνου

Διάλειμμα

15.30 | Συζήτηση του καθηγητή Eric Lewis και του Δημοσθένη Αγραφιώτη με θέμα «Αυτοσχεδιαμός, το σώμα εντός ενός ψηφιακού σύμπαντος»
Παρουσίαση των έργων που προέκυψαν από τα εργαστήρια 

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ

H ομάδα
 

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο στο όνομα – Medea μέσα από τα νέα Media- ιδρύθηκε το 2006 η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης (μουσική, βίντεο, ζωγραφική, animation, διαδραστικές τεχνολογίες) ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ στα Πολυμέσα.

Οι Medea Electronique είναι η δημιουργική συνάντηση-συνένωση δραστήριων ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη για το νέο, την τέχνη και την καινοτομία. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης είναι μια σειρά από έργα που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τεχνών,  από πολυμεσικά θεατρικά έργα και πειραματικές οπτικοακουστικές παραστάσεις μέχρι ηλεκτροακουστικές συναυλίες και χορό με την χρήση διαδραστικών τεχνολογιών.