Οι Φωτοερευνητές είναι μία Φωτομάδα Διερεύνησης του φωτογραφικού μέσου και από τις 4 Απριλίου παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης διερεύνησης τους.

Οι Φωτοερευνητές είναι μία Φωτομάδα Διερεύνησης του φωτογραφικού μέσου και από τις 4 Απριλίου παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης διερεύνησης τους.


Η διερεύνηση των Φωτοερμηνευτών κινήθηκε ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντός -απ’ το πιο μικρό ως το πιο τεράστιο- τα οποία κινούνται αενάως και με διάφορες περιοδικότητες, όχι πάντοτε άμεσα αντιληπτές απ’ τον ανθρώπινο νου.


Μέσα από την παρατήρηση και την αποτύπωση όλων αυτών των στοιχείων με το φωτογραφικό φακό, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα απειροελάχιστο τμήμα τους.


Η ουσία του έργου της είναι η διερεύνηση της αποτύπωσης της κινούμενης ακινησίας, και όχι τόσο του περιβάλλοντος, και αυτό γιατί μέσα από την προσωπική τους έμπνευση και δημιουργικότητα, μπορούν και ανιχνεύουν ποικιλοτρόπως το φωτογραφικό μέσον και την αλληλεπίδρασή του όχι μόνο με τον εσωτερικό μας κόσμο, αλλά και με τον κοινωνικό μας περίγυρο.


Οι Φωτοερευνητές είναι μια δραστήρια φωτομάδα, με εμψυχωτή τον Κίμωνα Αξαόπουλο. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, της πρόσφατης αυτής διερεύνησής τους το ονόμασαν Moving Elements και το εκθέτουν στο μπαράκι Κήπος της Καλάζνικωφ – Συχνότητες.


Λίγο πριν την παρουσίαση αυτή, οι Φωτοερευνητές και η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας Πειραϊκού Συνδέσμου προσκαλούν όλους τους φίλους της φωτογραφίας και μη στην προσεχή προγραμματισμένη τους φωτοεξόρμηση στα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου 2008 με θέμα: Το Τοπίο σαν αναπαραστατική αποτύπωση και σαν αφαιρετική διατύπωση.


Για να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210 2913102 και 6932305880 ή στο e-mail kimon@otenet.gr


Info
Moving Elements
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Απριλίου, ώρα 21.00
Κήπος της Καλάζνικωφ – Συχνότητες, Μπενάκη 87
Από Τετάρτη 2 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαΐου
Ώρες επίσκεψης από 20.00-01.00 καθημερινά
Πληροφορίες: 210 3813685, 6932305880
kimon@otenet.gr
fraggi@otenet.gr