Το θέατρο Αλίκη παρουσιάζει το παιδικό έργο που έγραψε η Μαρί Κυριακού για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που φέρει τον τίτλο «Οι περιπέτειες του Μάϊκ»…

… και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 15.00.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΚ,  η τρυφερή ιστορία,που έγραψε η Μαρί Κυριακού  με πολύ σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι και κάνει πρεμιέρα το  Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Αλίκη».

Μέσα από μια πλούσια παράσταση, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή  του Μάικ ενός μικρού φασολιού, που ξεριζώνεται από το δένδρο του, «το σπίτι του» και χάνει την οικογένεια του. Τους γονείς του και τα αδέλφια του.

Η παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου μας επιφυλάσσει μια συμμετοχή – έκπληξη αφού ο κορυφαίος σταρ Σάκης Ρουβάς, αγαπημένος μικρών και μεγάλων, συναντά τον πιο αγαπημένο ήρωα των παιδιών, τον Μάικ το Φασολάκη! Μ’ ένα μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο με τον ίδιο και τη Μαρί Κυριακού η παράσταση φωτίζεται από τη λάμψη του βάζοντας τη δική του χαρακτηριστική πινελιά.

Για την συμμετοχή του στην παράσταση  ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε: «Ευχαριστώ τη Μαρί Κυριακού που μου έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχω δημιουργικά σε μια ξεχωριστή παράσταση, όπως είναι «Οι περιπέτειες του Μάικ», φτιαγμένη με πολλή αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά. Είναι ένα έργο γεμάτο αγάπη που περνάει σημαντικά μηνύματα και πολύ όμορφα συναισθήματα στα παιδιά. Χαίρομαι πολύ που θα βρεθώ κοντά στα παιδιά μέσα από αυτή την παράσταση που πιστεύω ότι θα απολαύσουν και θα αγαπήσουν γιατί είναι γεμάτη συναίσθημα, τρυφερότητα και αγάπη. Είναι μια συνεργασία  που πρωταρχικό και τελικό στόχο έχει να κάνει όλα τα παιδιά,  χαρούμενα και ευτυχισμένα».

Σ’ έναν εχθρικό κόσμο, άγνωστο,  ο Μάικ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους  με θάρρος, με χιούμορ, με «όπλο» την αθωότητα του.

Όμως μέσα από μια πορεία γεμάτη περιπέτειες, ο Μάικ ο Φασολάκης, θα βρει τη φιλία και την ασφάλεια στο πρόσωπο της Αγάπης και ένα καινούργιο «σπίτι». Τον κήπο της. Θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία γνωρίζοντας καινούργιους φίλους. Τον Βλάρο τον Γλάρο, τα δύο Πουλάκια, τον Σβέρδα και την Σβίρδα, το Σάλι το Σαλιγκάρι, τη Φουρφουρίτσα τη Φραγκοσυκιά.    
    

Εκτός από τα πολύ σημαντικά μηνύματα του έργου, στόχος είναι μέσα από την παράσταση τα παιδιά να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να συμμετέχουν.

Θα ταυτιστούν με τον Μάικ το Φασολάκη και θα τον βοηθήσουν στους κινδύνους που αντιμετωπίζει, θα συγκινηθούν με  την  Αγάπη, ενώ με τον  Βλάρο τον Γλάρο και τους υπόλοιπους ήρωες θα «απογειωθούν» στο γέλιο με τα καμώματά τους.

Είναι μια παράσταση  πλούσια σε μουσική, τραγούδια και χορό και με εξαιρετικούς ηθοποιούς  που «ζωντανεύουν» για πρώτη φορά  τους ήρωες πού τόσο έχουν αγαπήσει τα παιδιά.

H εμπνευστής και δημιουργός της παράστασης Μαρί Κυριακού σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη γιατί δημιουργήσαμε και σας προσφέρουμε ένα μοναδικό , τολμώ να πω ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Ο ήρωας μου, ο Μάικ ο Φασολάκης και οι περιπέτειές του, είμαι σίγουρη ότι θα σας διασκεδάσουν, θα σας ξεσηκώσουν, θα σας συγκινήσουν και θα σας προσφέρουν ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Για όλο αυτό το αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσετε, δούλεψαν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι

Οι ηθοποιοί μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!

Η μουσική και τα τραγούδια απογειώνουν την πλοκή. Οι χορογραφίες ξεσηκώνουν και οι στιγμές που ζουν οι ήρωες της παράστασης – ο Μάικ, η Αγάπη και η παρέα τους – είναι αστείες, τρυφερές, συγκινητικές, διδακτικές.

Σκοπός μας είναι φεύγοντας κάποιος από το θέατρο να αισθάνεται πλήρης. Δεν θέλουμε να προβληματίσουμε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε. Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να περάσουμε θετικά μηνύματα σ’ αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία.

Στα παιδιά , που τόσο πολύ αγαπώ….»

Στον ρόλο του «Μάικ» θα είναι ο Αργύρης Αγγέλου και στον ρόλο της «Αγάπης», η Βανέσα Αδαμοπούλου.

Συντελεστές:Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική επιμέλεια – σύνθεση: Θάνος Παπανικολάου
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Γιαννής
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Χαβιέ

Πρωταγωνιστούν:

Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Μαρία Βασιλάτου, Πάνης Καλοφωλιάς, Νεφέλη Παπαδερού, Ολυμπία Σκορδίλη,  Βησσαρίων Τσιώνας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ