Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Παρτάλι με το Χρήστο Στέργιογλου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Το Παρτάλι με το Χρήστο Στέργιογλου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Η παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2011 με τίτλο «Το παρτάλι», σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη με το Χρήστο Στέργιογλου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

… για 10 παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία , στις 24 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2012.  

 
Το Παρτάλι…επιστρέφει στην πόλη του!


Η επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «Το Παρτάλι»,  παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία, για δέκα μόνο παραστάσεις. Ο παρενδυτικός ήρωας του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που υποδύεται ο Χρήστος Στέργιογλου, σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη, μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και άλλα Φεστιβάλ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του.


Παρτάλι σημαίνει το παλιό ρούχο, και τον περιθωριακό άνθρωπο. Το Παρτάλι είναι η συγκινητική  ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε σε ένα ορεινό χωριό του Παγγαίου, ντυμένο με κοριτσίστικα ρούχα επειδή η μάνα του πίστευε ότι έτσι θα το προστάτευε από τους κινδύνους του πόλεμου. Μεγαλώνοντας ο ήρωας θα έλκει τα τραύματα του από την εποχή της βουλγαρικής κατοχής της και τη μετεμφυλιακή ανασύνταξη της Ελληνικής κοινωνίας. Καταστάσεις που γνωρίζει καλά ο Βορειοελλαδίτης συγγραφέας του έργου, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και τις κατέγραψε στο ομώνυμο μυθιστόρημά του πάνω στο οποίο βασίζεται ο μονόλογος..


Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική ιστορία. Ο Στέλιος Κρασανάκης με την διπλή ιδιότητά του, Σκηνοθέτης – Ψυχίατρος,  έχει και στο παρελθόν συναντηθεί με πρόσωπα αποκλίνοντα, που ανοίγουν ένα παράθυρο στον ατομικό και στο συλλογικό ψυχισμό.


Στο ρόλο-πρόκληση ο Χρήστος Στέργιογλου, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του.


Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούλιο του 2011 και ακολούθησαν παρουσιάσεις και σε άλλα Φεστιβάλ (Νάξο, Τήνο, Αίγινα, Καβάλα).

Σχετικές ειδήσεις
Πλατεία Ηρώων, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
16.01.2017 17:10
Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, ενός εκ των κορυφαίων συγγραφέων της σύγχρονης λογοτεχνίας, την Πλατεία Ηρώων (Heldenplatz), παρουσιάζει από την 3η Φεβρουαρίου 2017 η Λυκόφως σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Μπινιάρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτη Εξαρχέα, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
Μιράντα, σε σκηνοθεσία Όσκαρας Κορσουνόβας στα 51α Δημήτρια
23.09.2016 11:42
H εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας, παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, θα παιχτεί για τρεις μόνο παραστάσεις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Το Μήλο, των Γιώργου Βάλαρη & Στέλιου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κήπου
09.06.2016 13:14
Η μεγάλη επιτυχία των ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ & ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΜΗΛΟ», επιστρέφει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, και στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κήπου.