Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club

Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club

Ο Μάκης Αμπλιανίτης με το γκρουπ του και καλεσμένο τον Χάικ Γιαζιτζιάν, εμφανίζονται στο Half Note  Jazz Club, το Σάββατο …
 

20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, για δύο συναρπαστικά live!Ο ήχος του γκρουπ του Μάκη Αμπλιανίτη, συνδυάζει τις μελωδίες που πηγάζουν από την αγάπη και ενασχόληση του με την παραδοσιακή μας μουσική , τις επιρροές από τα ταξίδια και τις συνεργασίες του με μουσικούς της Ανατολής (Hariprasad Chaurasia, Omar Faruk Tekbilek, Bustan Abraham, Abdelli), των Βαλκανίων (Dragan Dautovski, Fuat Saka, Bulgarian Voices), των μουσικών του κόσμου (Glen Velez), αλλά και της jazz αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής που υπηρετεί και διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια.

 Κομμάτια του αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σε πάνω από δέκα συλλογές σε όλο τον κόσμο, ενώ το άλμπουμ BAHAR (έγινε χρυσό με πωλήσεις άνω των 20.000 cd’s) γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Τουρκία και τα Σκόπια. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια, κομμάτια από το BAHAR  έχουν περιληφθεί στα charts της γειτονικής μας χώρας, και την ίδια στιγμή διασκευές κυκλοφορούν σε Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένες πολιτείες, Ρουμανία, Σκόπια, Σερβία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ισραήλ. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλές χώρες, με αποτέλεσμα, το cd που κυκλοφόρησε με τις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ «BAHAR Live Under The Sky».


Τα live του Μάκη Αμπλιανίτη, σε Ελλάδα και εξωτερικό χαρακτηρίζονται από την ζωντάνια των ρυθμών, την μεστότητα των μελωδικών του γραμμών, την έκπληξη των αυτοσχεδιασμών και την συνύπαρξη στοιχείων από την παράδοση του τόπου μας, με προεκτάσεις στην Μεσόγειο και την Ανατολή.

 


Στις εμφανίσεις του στο Half Note, τρεις καταξιωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί πλαισιώνουν τον ίδιο στην κιθάρα και τα φωνητικά: ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς, ο Φώτης Μυλωνάς στα keyboards, φλάουτο και μπανσούρι και ο Δημήτρης Παπανίκου στο μπάσο . Καλεσμένος, ο δεξιοτέχνης Haig Yazdjian (ούτι, φωνή), που με την συμμετοχή του, πλέκει αριστοτεχνικά το μουσικό τοπίο. Το αποτέλεσμα αναμφίβολα συναρπαστικό!
 

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!