Ο Μάκης Αμπλιανίτης με το γκρουπ του και καλεσμένο τον Χάικ Γιαζιτζιάν, εμφανίζονται στο Half Note  Jazz Club, το Σάββατο …

20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, για δύο συναρπαστικά live!

Ο ήχος του γκρουπ του Μάκη Αμπλιανίτη, συνδυάζει τις μελωδίες που πηγάζουν από την αγάπη και ενασχόληση του με την παραδοσιακή μας μουσική, τις επιρροές από τα ταξίδια και τις συνεργασίες του με μουσικούς της Ανατολής (Hariprasad Chaurasia, Omar Faruk Tekbilek, Bustan Abraham, Abdelli), των Βαλκανίων (Dragan Dautovski, Fuat Saka, Bulgarian Voices), των μουσικών του κόσμου (Glen Velez), αλλά και της jazz αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής που υπηρετεί και διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια.

Κομμάτια του αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σε πάνω από δέκα συλλογές σε όλο τον κόσμο, ενώ το άλμπουμ BAHAR (έγινε χρυσό με πωλήσεις άνω των 20.000 cd’s) γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Τουρκία και τα Σκόπια. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια, κομμάτια από το BAHAR  έχουν περιληφθεί στα charts της γειτονικής μας χώρας, και την ίδια στιγμή διασκευές κυκλοφορούν σε Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένες πολιτείες, Ρουμανία, Σκόπια, Σερβία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ισραήλ. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλές χώρες, με αποτέλεσμα, το cd που κυκλοφόρησε με τις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ «BAHAR Live Under The Sky».

Τα live του Μάκη Αμπλιανίτη, σε Ελλάδα και εξωτερικό χαρακτηρίζονται από την ζωντάνια των ρυθμών, την μεστότητα των μελωδικών του γραμμών, την έκπληξη των αυτοσχεδιασμών και την συνύπαρξη στοιχείων από την παράδοση του τόπου μας, με προεκτάσεις στην Μεσόγειο και την Ανατολή.

Στις εμφανίσεις του στο Half Note, τρεις καταξιωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί πλαισιώνουν τον ίδιο στην κιθάρα και τα φωνητικά: ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς, ο Φώτης Μυλωνάς στα keyboards, φλάουτο και μπανσούρι και ο Δημήτρης Παπανίκου στο μπάσο. Καλεσμένος, ο δεξιοτέχνης Haig Yazdjian (ούτι, φωνή), που με την συμμετοχή του, πλέκει αριστοτεχνικά το μουσικό τοπίο. Το αποτέλεσμα αναμφίβολα συναρπαστικό!