Με μια σημαντική εικαστική πρόταση, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία της η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, στον πρώτο όροφο του

βιβλιοπωλείου, στην οδό Σταδίου 24. Πρόκειται για την ομαδική έκθεση “To Be…”, αφιερωμένη στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο IANOS για τον συγγραφέα, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, τόσο στο βιβλιοπωλείο όσο και στον χώρο εκδηλώσεων.

Η ανανεωμένη IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ επαναδιατυπώνοντας την ταυτότητά της, θα παρουσιάζει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

 

Οι προγραμματιζόμενες εκθέσεις θα συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά ή γευστικά αφιερώματα κ.ά.) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. 

Ο τίτλος της πρώτης θεματικής έκθεσης «TO BE…», δανεισμένος από τον εμβληματικό στίχο του Άμλετ, διόλου τυχαία, συμπίπτει με τη διηνεκή πρόθεση αλλά και το νέο εγχείρημα του Ιανού: να υπάρχεις στη ζωή αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, να επιμένεις και να δίνεις ένα αυθύπαρκτο «παρών», υποστηρίζοντας αυτά στα οποία πιστεύεις, χρησιμοποιώντας τα ως έμπνευση, τρόπο ζωής και εξακολουθητική κινητήρια δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό τα διαχρονικά μηνύματα του Σαίξπηρ σήμερα, συμβολικά και ταυτόχρονα εξαιρετικά διεισδυτικά και αυτογνωσιακά, παραμένουν επίκαιρα για το «τότε» το «τώρα» και το «μετά» της ανθρωπότητας όσο ποτέ. Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένοι και νέοι καλλιτέχνες που προτείνουν πολλαπλές συνθήκες θέασης της εργογραφίας αλλά και των ανεξίτηλων αποφθεγμάτων του συγγραφέα.
 

Συμμετέχουν:
Ηώ Αγγελή, Χριστίνα Ακτίδη, Στέλιος Αλεξάκης, Άννα Αμπαριώτου, Άγγελος Αντωνόπουλος , Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Τάσος Γεωργίου, Ειρήνη Γκόνου, Δημήτρης Γιαννέλος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Σταμάτης Ζέρβας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Ελένη Καραγιάννη, Πωλίνα Κασιμάτη, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Βασίλης Λιαούρης, Κωνσταντίνος Μάσσος, Αλίνα Μάτσα, Κυριακή Μαυρογεώργη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μίλτος Παντελιάς, Έλενα Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Κατερίνα Πέτρουλα, Στέλιος Πετρουλάκης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Κώστας Σιαφάκας, Αντώνης Στάβερης, Ματίνα Σταυροπούλου, Αμαλία Σταυρουλάκη, Λίλα Σωτηρίου, Ειρήνη Τατάκη, Μαρία Τσάγκαρη, Ελευθερία Τσέικο, Νότα Τσίτουρα, Πάβλος Χαμπίδης.       

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού