Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Milcho Leviev and friends με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Milcho Leviev and friends με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα 47α Δημήτρια παρουσιάζουν τον Milcho Leviev με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα …
 

15 Οκτωβρίου 2012 στις 21.00 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάλδης» Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Διάσημοι Ερμηνευτές» των 47ων «Δημητρίων», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και αποτελεί συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.O Milcho Leviev συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τις ιδιότητες του πιανίστα, συνθέτη, ενορχηστρωτή, μαέστρου και καθηγητή της κλασικής και jazz μουσικής. Με περισσότερες από 100 ηχογραφήσεις στο βιογραφικό του και πλήθος κορυφαίων συνεργασιών, ο γεννημένος στη Βουλγαρία καλλιτέχνης, έχει κερδίσει το κοινό και τους πιο δύσκολους μουσικοκριτικούς σε όλον τον κόσμο. Ο «Νονός της βαλκανικής τζαζ», όπως τον αποκαλούν, θα εμφανιστεί στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», έχοντας στο πλευρό του τη γνωστή τραγουδίστρια της τζαζ Βίκυ Αλμαζίδου, τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο, το Λάκη Τζήμκα στο κοντραμπάσο, τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο στο πιάνο , τον Χρήστο Γερμένογλου στα τύμπανα και τον Χάρη Καπετανάκη στο σαξόφωνο. Αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας των εκλεκτών μουσικών και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης, είναι ένα αφιέρωμα στη μουσική των G. Gershwin,  D. Ellington  και C. Porter.

 To πρόγραμμα της συναυλίας:
George Gershwin: Rhapsody in Blue (σόλο πιάνο: Milcho Leviev)
Duke Ellington: Caravan / Sophisticated Lady
George Gershwin: My Man’s Gone now
Cole Porter: I Concentrate on You / Night and Day / Love for Sale / So in Love / Just One of Those Things / I’ ve Got You Under My Skin
George Gershwin: The Man I Love / Summertime
 

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Η 9η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορδωδία Δήμου Αθηναίων στο Μέγαρο
27.12.2016 16:41
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 8.30μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.