Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Καρλότα - Ανέτε Λάνγκεν

Καρλότα - Ανέτε Λάνγκεν

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν τη σειρά εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων της Ανέτε Λάνγκεν με τίτλο «Καρλότα»...

…  σε εικονογράφηση Φράουκε Μπαρ.


Πρόκειται για δυο ξεχωριστά βιβλία με τίτλο «Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μου» και «Δε θέλω να φορέσω γυαλιά» αντίστοιχα.


Εικονογράφηση: Φράουκε Μπαρ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου


Ιστορίες με πολύ γέλιο, για ένα κορίτσι με πολύ πείσμα και πολλή φαντασία!


Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μου
Η Καρλότα ξέρει τι δε θέλει: δε θέλει να χτενίσει τα μαλλιά της! Δεν τα χτενίζει ποτέ. Μα ποτέ. Ώσπου μια ολόκληρη ζούγκλα φυτρώνει στο κεφάλι της. Μια ζούγκλα με τα όλα της!


Δε θέλω να φορέσω γυαλιά
Η Καρλότα πρέπει να φορέσει γυαλιά. Έλα όμως που δε θέλει με τίποτα να τα φορέσει στο σχολείο! Ποτέ των ποτών! Τα κρύβει λοιπόν. Πρώτα στη γλάστρα. Ύστερα στην ταΐστρα των πουλιών. Τέλος στο ενυδρείο με τα ψάρια.


Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Η Ανέτε Λάνγκεν γεννήθηκε το 1967 στο Λεβερκούζεν. Έχει γράψει πάνω από 60 παιδικά βιβλία. Αρκετές από τις ιστορίες στα βιβλία της δεν είναι της φαντασίας της, αλλά έχουν συμβεί στ’ αλήθεια. Πολλές σκηνές μάλιστα από τη σειρά Καρλότα τις έχει ζήσει η ίδια ως μητέρα δύο παιδιών.


Βιογραφικά στοιχεία εικονογράφου:
Η Φράουκε Μπαρ γεννήθηκε το 1961 στο Κουκσχάφεν, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Σπούδασε εικονογράφηση στο Αμβούργο, όπου και εγκαταστάθηκε. Από το 1998 εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσει να ζωγραφίζει βιβλία για παιδιά από τριών έως ενενήντα εννιά ετών.

Σχετικές ειδήσεις
Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του
02.02.2017 16:29
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος.
Η Μαριέττα Κόντου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη  συντροφιά με τον τσαγκαράκο της
04.01.2017 11:37
Η πολύ αγαπητή συγγραφέας παιδικών βιβλίων ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη, για να συναντήσει τους μικρούς της αναγνώστες και να συνομιλήσει μαζί τους.
Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ίνγκο Ζίγκνερ
24.11.2016 10:50
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί η σειρά των παιδικών βιβλίων του Ίνγκο Ζίγκνερ, Ο μικρός δράκος Καρύδας σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.
Εκδήλωση των παιδικών Εργαστηρίων του Χαλκηδόνιου Ωδείου
06.06.2016 11:31
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χαλκηδόνιου Ωδείου της Ν. Φιλαδέλφειας θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας, των εργαστηριών Γερμανικά σε ΝΤΟ#, Οι Ιστορίες του κ.ΣΟΛ και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά.
Παραστάσεις παιδικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη
03.06.2016 12:30
Μετά από μια χρονιά γεμάτη θεατρικό παιχνίδι, τα αστεράκια των παιδικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη είναι έτοιμα να λάμψουν και στη σκηνή. Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει με χαρά και υπερηφάνεια τις καθιερωμένες παραστάσεις μαθητών του για το τέλος της χρονιάς.