Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν τη σειρά εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων της Ανέτε Λάνγκεν με τίτλο «Καρλότα»…

…  σε εικονογράφηση Φράουκε Μπαρ.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστά βιβλία με τίτλο «Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μου» και «Δε θέλω να φορέσω γυαλιά» αντίστοιχα.

Εικονογράφηση: Φράουκε Μπαρ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Ιστορίες με πολύ γέλιο, για ένα κορίτσι με πολύ πείσμα και πολλή φαντασία!

Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μουΗ Καρλότα ξέρει τι δε θέλει: δε θέλει να χτενίσει τα μαλλιά της! Δεν τα χτενίζει ποτέ. Μα ποτέ. Ώσπου μια ολόκληρη ζούγκλα φυτρώνει στο κεφάλι της. Μια ζούγκλα με τα όλα της!

Δε θέλω να φορέσω γυαλιάΗ Καρλότα πρέπει να φορέσει γυαλιά. Έλα όμως που δε θέλει με τίποτα να τα φορέσει στο σχολείο! Ποτέ των ποτών! Τα κρύβει λοιπόν. Πρώτα στη γλάστρα. Ύστερα στην ταΐστρα των πουλιών. Τέλος στο ενυδρείο με τα ψάρια.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:Η Ανέτε Λάνγκεν γεννήθηκε το 1967 στο Λεβερκούζεν. Έχει γράψει πάνω από 60 παιδικά βιβλία. Αρκετές από τις ιστορίες στα βιβλία της δεν είναι της φαντασίας της, αλλά έχουν συμβεί στ’ αλήθεια. Πολλές σκηνές μάλιστα από τη σειρά Καρλότα τις έχει ζήσει η ίδια ως μητέρα δύο παιδιών.

Βιογραφικά στοιχεία εικονογράφου:Η Φράουκε Μπαρ γεννήθηκε το 1961 στο Κουκσχάφεν, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Σπούδασε εικονογράφηση στο Αμβούργο, όπου και εγκαταστάθηκε. Από το 1998 εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσει να ζωγραφίζει βιβλία για παιδιά από τριών έως ενενήντα εννιά ετών.