Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Τζούλιαν Μπάρνς με τίτλο «Ιστορία του κόσμου σε 10 ½ κεφάλαια»…

… που κέρδισε το βραβείο Man Booker 2011.

Ένας λαθρεπιβάτης στην Κιβωτό του Νώε μάς δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα –  μια εκδοχή αναπάντεχη, ανατρεπτική, ολότελα διαφορετική από την επίσημη, που φωτίζει καλειδοσκοπικά την ιστορία του κόσμου. Ο Νώε αποβιβάζεται από την Κιβωτό, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε το ταξίδι του ξεχνιούνται∙ σε αυτό επανέρχονται σε άλλους αιώνες και άλλες εποχές πολλοί και διάφοροι.

Ο Μπαρνς συνθέτει μια ιστορία ασυνήθιστη, ελαφρώς παράξενη, που συνιστά μια απολαυστική πρόκληση για τη φαντασία του αναγνώστη. Φιλόδοξο αλλά προσιτό, πνευματώδες αλλά παιγνιωδώς σοβαρό, η Ιστορία του κόσμου σε 10 ½ κεφάλαια είναι το έργο ενός λαμπρού μυθιστοριογράφου.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Απλώς απολαυστικό.
Σάλμαν Ρούσντι, Observer

Θα το διαβάσετε και θα το ξαναδιαβάσετε και γιατί όχι; Είναι πραγματικά άφθαστο.
Literary review

Αστείο, ειρωνικό, βαθυστόχαστο, απροσδόκητο. Μια βουτιά στα βάθη της λύπης και της απώλειας.
Ναντίν Γκόρντιμερ, συγγραφέας
Το μυθιστόρημα περιλαμβάνει ηθική και πνευματική τροφή, πολύ περισσότερη απ’ όση θα βρείτε μέσα στην εφημερίδα σε έναν ολόκληρο μήνα… Αφήγηση και διδασκαλία που σαγηνεύουν, απελευθερώνουν και, πάνω απ’ όλα, μαγεύουν.
Financial Times

Ο Τζούλιαν Μπαρνς γεννήθηκε το 1946 στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το Metroland, εκδόθηκε το 1980. Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ απέσπασε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ τού απένειμε το βραβείο Ε. Μ. Φόρστερ. Το 1988 χρίστηκε ιππότης του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Το μυθιστόρημά του Άρθουρ & Τζoρτζ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, όπως επίσης και Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ το 1984 και το England, England το 1998. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
• Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ
• England, England
• Άρθουρ και Τζορτζ
• Χωρίς να φοβάμαι τίποτα πια
• Ένα κάποιο τέλος
• Πριν με γνωρίσει (2013)