Ο πιο ιδιοφυής κιθαρίστας της τζαζ αναζητά τις ρίζες των μπλουζ, σε μια υπέροχη συνάντηση μουσικής και

κινηματογράφου. Ο μεγάλος Αμερικανός συνθέτης και κιθαρίστας Μπιλ Φριζέλ και το κουαρτέτο του ερμηνεύουν ζωντανά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, το soundtrack της ταινίας The Great Flood, η οποία θα προβάλλεται παράλληλα.

Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ υπολογίζεται πως ήταν η υπερχείλιση στο Δέλτα του Μισσισσιπή, το 1927, όταν 75.000 τ.χλμ. γης σκεπάστηκαν από τα νερά! Η πρωτοφανής θεομη¬νία προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, οικονομικών, πολιτικών, έως και μουσικών. Χιλιάδες κατεστραμμένοι εργάτες κατέφυγαν στις Βόρειες Πολιτείες μέσα σ’ ένα τσουνάμι πάνδημης μετανάστευσης. Εκτός από τις αναμνήσεις, πήραν μαζί και τον ήχο τους μπολιάζοντας με νότιο χρώμα τις νέες πατρίδες. Έτσι γεννήθηκαν η μουσική σκηνή του Σικάγου, το ρυθμ εν μπλουζ, οι βάσεις του ροκ εν ρολλ… Το γεγονός αυτό περιγράφει η ταινία The Great Flood, μια ελεγεία βασισμένη σε ντοκουμέντα εποχής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη μετάλλαξή του κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Ο σκηνοθέτης Μπιλ Μόρρισον επέλεξε τον Φριζέλ, κυρίως επειδή «…αναμειγνύοντας ροκ με κάντρυ, τζαζ με μπλουζ, ανακάλυψε τι τα συνδέει: αυτοσχε¬διασμός και αίσθηση παιξίματος».

Ο Φριζέλ γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη, έζησε στο Ντένβερ και κατοικεί στο Σηάτλ.  Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 1982 ο Pat Metheny τον πρότεινε στην ECM ως αντικαταστάτη του. Συνεργάστηκε με δεκάδες μουσικούς όπως οι Joe Lovano, Jan Garbarek, Ron Carter, Arild Andersen… Ανάμεσα στα βραβεία που έχει λάβει στην πολυετή καριέρα του συγκαταλέγεται και ένα Grammy, αλλά και θετικές έως ενθουσιώδεις κριτικές για 35 δίσκους του. Μουσικός χωρίς παρωπίδες, έχει ενορχηστρώσει θέματα των Ives, Copeland, Gershwin, Davis, Dylan, Mancini, Sakamoto, Costello, Lennon, Cohen κ.ά. Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες διαμόρφωσε προσωπικό ύφος συναποτελούμενο από πειραματικά ροκ, κινηματογραφικά, μπλουζ, νεοφόλκ, πόλκα, αμερικάνα, κλασικά, κάντρυ και τζαζ στοιχεία.

Bill Frisell: κιθάρα
Ron Miles: τρομπέτα
Tony Scherr: μπάσο
Kenny Wollesen: ντραμς