Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι ειρήσθω εν παρόδω, στο Half Note Jazz Club

Οι ειρήσθω εν παρόδω, στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club, πιστό στα φθινοπωρινά ραντεβού με τους φίλους του, παρουσιάζει τους Ειρήσθω εν Παρόδω για μια ζωντανή εμφάνιση…

… την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στις 22.30.


Οι ειρήσθω εν παρόδω παρουσιάζουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στο Half Note, συνθέσεις από τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τίτλο «οιστρηλασία» καθώς και νεότερες οργανικές τους συνθέσεις, μαζί με ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο διασκευών, που καλύπτουν  ένα ευρύ μουσικό φάσμα από jazz standards, παραδοσιακούς σκοπούς μέχρι και συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών.


Οι ειρήσθω εν παρόδω αποτελούνται από ένα πυρήνα έξι μουσικών:
Γιώργος Κεσίσογλου - ούτι
Παναγιώτης Ράπτης  - άλτο & σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο
Άκης Αλεβιζόπουλος - κρουστά
Θανάσης Γουρούνας - ηλεκτρικό μπάσο , ηλεκτρικό κοντραμπάσο
Χρήστος Τσαρούχας - κρουστά
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος - βιολί


Ο ήχος και η μουσική των "ειρήσθω εν παρόδω" προέκυψε από τη συνεύρεση έξι μουσικών με διαφορετικές μουσικές καταβολές σε ένα πειραματικό και εναλλακτικό μουσικό σχήμα, που "εν παρόδω" θα προσφέρει στο ακροατήριο του μία ολοκληρωμένη και ειλικρινή μουσική πρόταση, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το προσωπικό ηχόχρωμα, την πολυρυθμία και την έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.


Οι "ειρήσθω εν παρόδω" δημιουργήθηκαν στη Αθήνα το 2005 διασκευάζοντας μουσικές από τον χώρο της world jazz αλλά και της μουσικής της Μεσογείου, καθώς και κάποια jazz standards. Η μουσική σαν επικοινωνιακό μέσο, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σαν μια κοινή γλώσσα μεταξύ των λαών. Έτσι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα του κάθε λαού περνάνε μέσα από την μουσική σαν μια ανταλλαγή κουλτούρας, με αποτέλεσμα την εξέλιξη της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε η μουσική από την φύση της είναι κάτι ζωντανό που αλλάζει και εξελίσσεται, αντιπροσωπεύοντας τα σημεία των καιρών.


Τα τελευταία έξι χρόνια oι "ειρήσθω εν παρόδω" εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές, συναυλίες , φεστιβάλ, κ.ά. Το Μάιο του 2008 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 8ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ του Δ. Αθηναίων στην Τεχνόπολη .

 

Σήμερα, γράφουν την δική τους μουσική, εκφράζονται και επικοινωνούν, δημιουργώντας μουσικές εικόνες που μοιράζονται με το κοινό τους, με την κυκλοφορία του πρώτου τους προσωπικού δίσκου "οιστρηλασία". Παράλληλα, ετοιμάζουν και νέες μουσικές συνθέσεις που παρουσιάζουν στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!