Το Πωλητήριο του Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο «Sweets are not for ever» στο πλαίσιο του κύκλο εκθέσεων «Αναζητήσεις στην ύλη»…

… στις 11 Οκτωβρίου-11 Νοεμβρίου 2012.

Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε. 4000 πολύχρωμα πήλινα σοκολατάκια σε 16 τετραγωνικά μέτρα, 60 μικρά ζωγραφικά έργα, σχέδια σε χαρτί, και άλλα εκθέματα αποτελούν το υλικό της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς.

Η ενότητα αυτή φωτογραφίζει μια γενιά που μεγάλωσε στην αφθονία. Τώρα  αντιμετωπίζοντας την βαθιά κοινωνική κρίση καλείται να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της. Να δημιουργήσει αντανακλαστικά επιβίωσης και να πορευτεί μέσα από ένα νέο κοινωνικό σχήμα. Ίσως πιο αλληλέγγυο και με πιο ισχυρά θεμέλια από το προηγούμενο.   Τα γλυκά τελείωσαν λοιπόν, και αυτό είναι θετικό.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδος: Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design.  Είναι εικαστικός καλλιτέχνης  και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου.