Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Sweets are not for ever, έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στο Μουσείο Μπενάκη

Sweets are not for ever, έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Πωλητήριο του Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο «Sweets are not for ever» στο πλαίσιο του κύκλο εκθέσεων «Αναζητήσεις στην ύλη»…

… στις 11 Οκτωβρίου-11 Νοεμβρίου 2012.


Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.


Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε. 4000 πολύχρωμα πήλινα σοκολατάκια σε 16 τετραγωνικά μέτρα, 60 μικρά ζωγραφικά έργα, σχέδια σε χαρτί, και άλλα εκθέματα αποτελούν το υλικό της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς.


Η ενότητα αυτή φωτογραφίζει μια γενιά που μεγάλωσε στην αφθονία. Τώρα  αντιμετωπίζοντας την βαθιά κοινωνική κρίση καλείται να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της. Να δημιουργήσει αντανακλαστικά επιβίωσης και να πορευτεί μέσα από ένα νέο κοινωνικό σχήμα. Ίσως πιο αλληλέγγυο και με πιο ισχυρά θεμέλια από το προηγούμενο.   Τα γλυκά τελείωσαν λοιπόν, και αυτό είναι θετικό.


Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδος:
Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design.  Είναι εικαστικός καλλιτέχνης  και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα.


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
Ιωάννης Μητράκας, ο Νεοβυζαντινός: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
16.02.2016 10:12
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Μητράκα μέσα στις αίθουσες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής του, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2016.
Επαναστροφή: έκθεση της ομάδας Θίς στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
28.01.2016 17:04
Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην ύλη, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.