Η improVibe, σχολή αυτοσχεδιασμού και αυτοσχεδιαστικής θεατρικής κωμωδίας, ξεκινά τη λειτουργία της με ημερήσια σεμινάρια

… το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

Η improVIBE η πρώτη και μοναδική σχολή αυτοσχεδιασμού και αυτοσχεδιαστικής θεατρικής κωμωδίας (improv comedy theater) στην Ελλάδα, ξεκινάει τη λειτουργία της. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Μενέλαος Πρόκος, ο οποίος, μετά από πολύχρονη εκπαίδευση στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να φέρει αυτή τη μορφή αυτοσχεδιασμού και στην Ελλάδα.

Η σχολή παρέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία χωρίζονται σε έξι διακριτούς κύκλους. Κάθε σεμινάριο διαρκεί έξι εβδομάδες, με ένα τρίωρο μάθημα ανά βδομάδα. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει το αντίστοιχο επίπεδο εκπαίδευσης. Η μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στη διδασκαλία του καναδού Keith Johnstone, έναν από τους προπάτορες του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου.  Στόχος της improVIBE είναι να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη νέα μορφή τέχνης. Τα σεμινάρια δεν απευθύνονται μόνο σε ηθοποιούς και ανθρώπους του θεάτρου. Είναι προσιτά σε όλους καθώς προηγούμενη υποκριτική εμπειρία και επαφή με το θέατρο δεν είναι απαραίτητη.

Η improVIBE βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ, που είναι ειδικά διαμορφωμένος για σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις (Αγησιλάου 77Α, 2ος όροφος, Κεραμεικός, Αθήνα – πλησίον της στάσης μετρό Κεραμεικός).

Η συγκεκριμένη μορφή αυτοσχεδιασμού επεκτείνεται σε δύο επίπεδα:
α. Αυτοβελτίωση: καλλιεργεί την απελευθέρωση της φαντασίας και του αυθορμητισμού του ανθρώπου, οξύνει την παρατηρητικότητά του και ενθαρρύνει τη θετική αντιμετώπιση καταστάσεων, περιλαμβανομένης ακόμα και της αποτυχίας. Αποτελεί μια δραστηριότητα με πολλαπλές εφαρμογές σε ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και με απεριόριστες δυνατότητες αλλαγής του τρόπου σκέψης μας προς το καλύτερο.
β. Υποκριτική: χρησιμοποιείται όχι αποκλειστικά ως εργαλείο, αλλά ως άξονας που καθορίζει το τελικό προϊόν, δηλαδή παραστάσεις 100% αυτοσχεδιαστικές. Δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες και όλα προκύπτουν στη στιγμή αυθόρμητα. Καμία παράσταση δεν είναι ίδια με την άλλη.

Τα πρώτα σεμινάρια ξεκινάνε Σάββατο 13 Οκτωβρίου και Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της γνωριμίας του κοινού με την εμπειρία του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, προσφέρονται παράλληλα δωρεάν ημερήσια σεμινάρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γραφτούν απευθείας μέσω της σελίδας της improVIBE www.improvibe.com . Στην ίδια σελίδα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη σχολή, τα σεμινάρια και το χώρο.