Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μάρω Λεονάρδου - Γιάννης Φιλιππίδης: Παρουσίαση βιβλίων, στο Ναύπλιο

Μάρω Λεονάρδου - Γιάννης Φιλιππίδης: Παρουσίαση βιβλίων, στο Ναύπλιο

Η Άνεμος Εκδοτική, συνδιοργανώνει μαζί με το café «Κοντογιώργος» στην Ακτή Μιαούλη Ναυπλίου...

… παρουσίαση των βιβλίων της Μάρως Λεονάρδου και του Γιάννη Φιλιππίδη, με τίτλο «SOS Save our souls» και «Κρατάς μυστικό;» αντίστοιχα, στις 13 Οκτωβρίου 2012.


Δυο συγγραφείς, αγαπημένοι από το ευρύ κοινό –αλλά και μεταξύ τους– επεμβαίνουν  δραστικά, με κέφι και συναίσθημα σ’ ένα πληκτικό και κατατονικό φθινόπωρο.


Μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων πανελλαδικά, ξεσηκώνουν αγαπημένους ηθοποιούς για ν’ αποδώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα από τα βιβλία τους, «Sos Save Our Souls», Μάρω Λεονάρδου και «Κρατάς μυστικό;», Γιάννης Φιλιππίδης, και μουσικά σχήματα, στήνοντας έτσι βιβλίο-γιορτές, που σε τίποτα δε θυμίζουν τις κοινότυπες παρουσιάσεις βιβλίων.

 


Η Μάρω Λεονάρδου σημειώνει για το βιβλίο της χαρακτηριστικά:
«Όταν κοπάσει η φασαρία της πολιτικής, έρχεται η ώρα των βιβλίων, του Λόγου και της Μουσικής. Ένα ταξίδι μαγικό που ξεκινά από τον Πειραιά της Κατοχής, και φτάνει μέχρι το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης...»


Ο Γιάννης Φιλιππίδης, αντί άλλου σχολίου, παραπέμπει σε μερικές φράσεις από το βιβλίο, που ’χουν για τον ίδιο μεγάλη σημασία:
«Μια ύπαιθρο λαχτάρησα. Κάμπο ατελείωτο. ν’ αρπάξω ένα σοφό άλογο, να δραπετεύσω ως τη δύση του ήλιου. Να μου επιτρέπει να το οδηγώ. Να φύγω με ταχύτητα, ώσπου να γίνω κουκκίδα σ' ένα πλάνο σινεμασκόπ. Να μη με ξαναδεί ποτέ κανείς από κοντά. Να φεύγω, να χαλαρώνω και να επιτρέψω στο μυαλό μου να σκέφτεται. Να μη φοβάται και να αφήσει πια ελεύθερα τα μάτια μου. Χιλιάδες μίλια πιο χαμηλά απ' τον Θεό. Ή μια ανάσα μόνο μακριά Του».


Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αποδώσει ο Στέλιος Αρμάου μέλος του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.


Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα παραμείνουμε άπαντες, να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε και να υπογράψουμε τα βιβλία, κουβεντιάζοντας με ειλικρίνεια για όσα μας βασανίζουν ή μια διασώζουν.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίων του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη
14.02.2017 15:45
Οι Εκδόσεις Άγρα και το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, "Όψεις αδήλων" και "eμερολόγιο", την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς.
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
Παρουσίαση των βιβλίων της σειράς
07.07.2016 11:21
Παρουσίαση της σειράς «Αρθούρος» των εκδόσεων Γαβριηλίδης την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στο Art Bar Poems ‘n Crimes.
4ο Bazaar Βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη
28.04.2016 10:27
Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τρία προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το τέταρτο BAZAAR βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.
Παρουσίαση  δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ στο  poems ‘n crimes
01.04.2016 10:52
Στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης θα γίνει παρουσίαση των δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ με τίτλο "Η τελευταία τριλογία" και "Τρεις διάλογοι" σε μετάφραση Θωμά Συμεωνίδη την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.