Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής - Μαρί Σελλιέ

Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής - Μαρί Σελλιέ

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρί Σελλιέ με τίτλο «Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής»…
 

… σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά.


Ντα Βίντσι, Γκογκέν, Κλέε. Ένα βιβλίο με δέκα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής.


Τα παιδιά καλούνται διαδραστικά να ανακαλύψουν την εικόνα του πίνακα. Κάθε πίνακας συνοδεύεται από ένα έμμετρο κειμενάκι που τα παροτρύνει να παρατηρήσουν ζωγραφικά έργα, να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους πίνακες, διαφορετικές τεχνοτροπίες, χρώματα, θέματα και να αναπτύξουν έτσι την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους. Παράλληλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εξοικειώνονται με τους αριθμούς.


Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής είναι ένα βιβλίο που ενθαρρύνει το παιδί να ανακαλύψει και να χαρεί τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει με τρόπο διασκεδαστικό. Ένα βιβλίο σχεδιασμένο πάνω στην πεποίθηση ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική όταν υπάρχει αλληλεπίδραση.

Σχετικές ειδήσεις
Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
09.12.2016 16:27
Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες», οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Εκδήλωση των παιδικών Εργαστηρίων του Χαλκηδόνιου Ωδείου
06.06.2016 11:31
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χαλκηδόνιου Ωδείου της Ν. Φιλαδέλφειας θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας, των εργαστηριών Γερμανικά σε ΝΤΟ#, Οι Ιστορίες του κ.ΣΟΛ και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: έκθεση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
27.05.2016 11:33
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.
Οι Μικροί Κηπουροί με πινέλα επιστρέφουν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!
18.04.2016 16:49
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους φίλους του να γίνουν Μικροί Κηπουροί με πινέλα στο υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής που διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εργαστήριο της Στέγης στην Αθήνα
03.02.2016 11:08
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ. Α.Ε.