Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής - Μαρί Σελλιέ

Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής - Μαρί Σελλιέ

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρί Σελλιέ με τίτλο «Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής»…
 

… σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά.


Ντα Βίντσι, Γκογκέν, Κλέε. Ένα βιβλίο με δέκα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής.


Τα παιδιά καλούνται διαδραστικά να ανακαλύψουν την εικόνα του πίνακα. Κάθε πίνακας συνοδεύεται από ένα έμμετρο κειμενάκι που τα παροτρύνει να παρατηρήσουν ζωγραφικά έργα, να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους πίνακες, διαφορετικές τεχνοτροπίες, χρώματα, θέματα και να αναπτύξουν έτσι την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους. Παράλληλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εξοικειώνονται με τους αριθμούς.


Οι δέκα πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής είναι ένα βιβλίο που ενθαρρύνει το παιδί να ανακαλύψει και να χαρεί τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει με τρόπο διασκεδαστικό. Ένα βιβλίο σχεδιασμένο πάνω στην πεποίθηση ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική όταν υπάρχει αλληλεπίδραση.

Σχετικές ειδήσεις
Εκδήλωση των παιδικών Εργαστηρίων του Χαλκηδόνιου Ωδείου
06.06.2016 11:31
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χαλκηδόνιου Ωδείου της Ν. Φιλαδέλφειας θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας, των εργαστηριών Γερμανικά σε ΝΤΟ#, Οι Ιστορίες του κ.ΣΟΛ και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: έκθεση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
27.05.2016 11:33
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.
Οι Μικροί Κηπουροί με πινέλα επιστρέφουν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!
18.04.2016 16:49
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους φίλους του να γίνουν Μικροί Κηπουροί με πινέλα στο υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής που διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εργαστήριο της Στέγης στην Αθήνα
03.02.2016 11:08
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ. Α.Ε.
Διαφορετικές διακοπές με μοναδικές ζωγραφιές από διάφορες χώρες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.11.2015 17:13
Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής με αφορμή τη νέα έκθεση του Μουσείου Παιδικής Τέχνης «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός» και δημιουργείστε τη δική σας μοναδική ζωγραφιά.