Οι προβολές ταινιών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του CineDoc 2012 συνεχίζονται, με την επόμενη να είναι η ταινία «Dolphin Boy»…

… γαλλοισραηλινής συμπαραγωγής, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στις 20.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ

Dolphin Boy
Dani Menkin, Yonatan Nir / 56’ / 2011 / Israel-France

Ο Μorad, ένας 17χρονος νέος από ένα αραβικό χωριό στο νότιο Ισραήλ, πέφτει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του. Ο πατέρας του, για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το ισχυρό μετατραυματικό σοκ επιλέγει μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας: κοντά στην πόλη Eilat στο νότιο Ισραήλ, μια κοινότητα δουλεύει θεραπευτικά με τη βοήθεια δελφινιών. Μετά από ένα συγκινητικό ταξίδι θεραπείας και αυτογνωσίας τριών μηνών μαζί με τα δελφίνια, ο Morad ξεκινάει και πάλι να μιλάει.  Η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξή του Morad επί τρία χρόνια και το βαθύ δέσιμο της σχέσης με τον πατέρα του. Μια αληθινή ιστορία για το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχική μας υγεία, πόσο πολύτιμη η αγάπη, αλλά και πόσο θαυματουργή η θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Η ταινία περιλαμβάνει υποβρύχιες λήψεις.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ

Η ταινία προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 14.10.2012), Ολύμπιον/Αίθουσα Παύλος Ζάννας (7.10.2012), Μουσείο Κινηματογράφου / Tαινιοθήκη Θεσσαλονίκης (10.10.2012), Θέατρο Λιθογραφείο / Πάτρα (10.10.2012), Brave New World / Λευκωσία και Cine-Μαθήματα / Χανιά.