Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Οι κακούργες στο θέατρο Olvio

Οι κακούργες στο θέατρο Olvio

Η «Θεατρική Ομάδα Όριο» σε συμπαραγωγή με το θέατρο OLVIO παρουσιάζουν τις «ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ». Μια σπονδυλωτή παράσταση - περφόρμανς,

βασισμένη σε τρεις ιστορίες από το ομώνυμο βιβλίο της Μαριέλλης Σφακιανάκη-Μανωλίδου.Ένας φανταστικός χώρος δημιουργείται στη σκηνή , με 3 γυναίκες, 3 τραπέζια και προβολές με animation, μέσα στον οποίο τα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, δεν είναι πολύ ευδιάκριτα και ο προσδιορισμός του χρόνου γίνεται ρευστός.
Οι ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ, σαν πρόσωπα σε στάση αναμονής, σε εκκρεμότητα, σε στάδιο ακινησίας.

Η μόνη παρηγοριά, είναι η ανυπαρξία, που τους περιμένει στο κοντινό μέλλον και που ενώνει το θύμα με τον θύτη.


Οι Ιστορίες ανακατεύονται και ξαναγράφονται με χιούμορ και ειρωνεία, στήνοντας το παιχνίδι των αληθειών.


Η παγκόσμια δραματουργία είναι γεμάτη γυναικείες δολοφονικές μορφές, γεμάτη ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ που αναγκάζονται να εξαπατήσουν, να παραπλανήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν προκειμένου να απελευθερωθούν, να εκδικηθούν, να επιβιώσουν. Από την αρχαιότητα ακόμα, απαντώνται τέτοιες γυναικείες μορφές,  η Μήδεια , η Φαίδρα, η Εκάβη, η Σαλώμη του Ουάιλντ, η Μάρθα του Άλμπυ, η Γιέρμα του Λόρκα, μέχρι τις δικές μας ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ!


Τις ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ της Δήμητρας Αράπογλου: Την Αγγελική (Μαρία Πανουργιά), την Μάρθα (Δέσποινα Σαραφίδου) και την Βαρβάρα (Λένικα Αρφάνη)
Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου

Θεατρική διασκευή: Θαλής Σταθόπουλος

Εικαστικός: Εύη Τσακνιά

Κοστούμια/ Ντεκόρ: Αναστασία Αρσένη

Σχεδιασμός κίνησης: Ίρις Καραγιάν

Σχεδιασμός ήχων/ Μουσική: Μάριος Αριστόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταμάτης Γιαννούλης

Θεατρολόγος: Μαρία Γιαννούτσου


Μια συμπαραγωγή της θεατρικής ομάδας Όριο και του θεάτρου olvio
Με την Επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Με την υποστήριξη του DEREE-The American College of Greece.


 

Σχετικές ειδήσεις
Fuga, του Jordi Galceran, για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
13.10.2016 10:38
Μετά την περσινή της επιτυχία, συνεχίζει για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO η «FUGA», η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran, που είναι γνωστός και από την “Μέθοδο Gronholm” και το “Δάνειο”, από τις 14 Οκτωβρίου 2016, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Fuga του Jordi Galceran στο θέατρο Olvio
16.03.2016 11:47
Η FUGA, η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του Jordi Galceran (γνωστός από την “Μέθοδο Gronholm” & το “Δάνειο”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο OLVIO, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 19 Μαρτίου 2016.
«Η πιο δυνατή», του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Olvio
03.12.2015 16:02
Το διαχρονικό έργο του Α. Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή» ανεβαίνει – για 12 μόνο παραστάσεις – σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου στο θέατρο OLVIO, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00.
Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν, του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο Θέατρο Olvio
06.11.2015 10:04
Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν, η μαύρη κωμωαδία του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα, επιστρέφει για 4η επιτυχημένη χρονιά, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, αυτή τη φορά στο θέατρο OLVIO, με νέα διανομή.