Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής «Μορφές» της Ελένης Αποστολοπούλου τη Δευτέρα …

8 Οκτωβρίου 2012. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2012.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 120 γλυπτά και σχέδια. Οι μεγαλύτερες σε μέγεθος μορφές που εκτίθενται στον αύλειο χώρο και τις αίθουσες του Μουσείου, καθώς και τα σχέδια με κάρβουνο και μελάνι είναι δημιουργίες των τελευταίων χρόνων. Αντιθέτως οι σχεδιαστικές αποτυπώσεις σημαντικών μεταβυζαντινών μνημείων είναι παλαιότερα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της Ελένης Αποστολοπούλου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως άλλωστε και τα γλυπτικά δοκίμια που συνδέονται με τη βυζαντινή εικονογραφία. Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης, μεταξύ άλλων, οι Νιοβίδες Chiaramonti, σπουδές πάνω σε σύνολα γλυπτών, αποτέλεσμα συστηματικής μελέτης του αρχαίου ελληνικού γλυπτού και παράλληλα της σύγχρονης γλυπτικής έκφρασης.

Η καλλιτέχνης παρουσιάζει εκτενώς τις πλαστικές αναζητήσεις  της πάνω στη γλυπτική «αφαιρετική μορφή» —τα έργα της δεν έχουν απεικονιστικές προθέσεις, είναι ιδέες μορφών προς εμψύχωση, με διαφορετικές αισθητικές επιδιώξεις ανάλογα με τα μεγέθη τους και την ενότητα στην οποία ανήκουν.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12.00, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την κ. Ελένη Αποστολοπούλου και την ιστορικό τέχνης του Βυζαντινού Μουσείου Ιωάννα Αλεξανδρή.