Ένας θρύλος του tango, ο Juan Carlos Caceres έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gazarte την Παρασκευή

26 Οκτωβρίου 2012. Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio προσκαλώντας το φιλόμουσο κοινό σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί τις ισχυρές μουσικές  ρίζες του Tango.

Ένα ταξίδι εντυπωσιακό, ρυθμικό, με πολλές εναλλαγές, αφού μέχρι το τέλος του ταξιδιού αυτού θα έχουμε γνωρίσει τί σημαίνει: Murga, Αργεντίνικη Milonga, Candombe και Habanera αλλά και την  black soul του tango που τείνει να εξαφανιστεί στην Αργεντινή.

Με την βαριά, σχεδόν λάγνα φωνή του ο Juan Carlos Caceres, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Buenos Aires, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μια παθιασμένη ερμηνεία, ένα ταξίδι στην ιστορία και το σύμπαν του Tango που μεταφέρει το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια, πάντα όμως μέσα σε ένα μελωδικό και ευχάριστο κλίμα.

Ο αποκαλούμενος και “Paolo Conte της Νοτίου Αμερικής” (όπως και εκείνος δεν είχε αρχίσει την καριέρα του πριν την ηλικία των 50 ετών), γεννήθηκε στο Buenos Aires το 1936 και έζησε στο Παρίσι από το 1968. Τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης, ζωγράφος, είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχει κάνει έρευνα για τις μαύρες ρίζες του tango και της πολύπλοκης σχέσης του με τους αφρικανικούς και λατινικούς ήχους και  ρυθμούς. Ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της jazz στην χώρα του tango και στην συνέχεια μετέφερε τον ήχο του σε όλη την Ευρώπη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των αναζητήσεων είναι κάθε φορά που τον ακούμε, να συνειδητοποιούμε την ιδιότυπη χροιά που δίνει στο τάνγκο το οποίο εμποτίζει πάντα με τζαζ στοιχεία. Η μουσική του είναι πλούσια και παραπλανητική, τέτοια που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγεται απλή και εύκολη αλλά στην συνέχεια συνειδητοποιεί κανείς πόσο μοναδική και σύνθετη είναι. O Juan Carlos Caceres χρωματίζει τις μελωδίες τόσο φυσικά, “όσο φυσικά πέφτει και ο Σηκουάνας στο Rio de la Plata”, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο διεθνής τύπος.
Στο Gazarte λοιπόν το επόμενο ραντεβού του Caseres με την παρέα του, ως Tango Negro Trio! Στις 26 Οκτωβρίου live στην Αθήνα θα τραγουδήσουν, θα παίξουν και θα χρωματίσουν τις ρίζες του τάνγκο με το πραγματικό τους χρώμα: το μαύρο!

Juan Carlos Caceres – piano and vocals
Carlos Buschini – bass and double-bass
Marcelo Russillo – percussion