Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση στη μνήμη του συγγραφέα Antonio Tabucchi

Εκδήλωση στη μνήμη του συγγραφέα Antonio Tabucchi

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Άγρα , διοργανώνουν από κοινού μια εκδήλωση στη μνήμη του Ιταλού συγγραφέα Αντόνιο Ταμπούκι

…  τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στις 19.30, στο Auditorium του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
 

Θα μιλήσουν αναλυτικά για το έργο του και την πρόσληψη του συγγραφέα στην Ελλάδα ο Έλληνας μεταφραστής του Ανταίος Χρυσοστομίδης και ο εκδότης του Σταύρος Πετσόπουλος,  με συντονισμό της δημοσιογράφου και κριτικού βιβλίου Όλγας Σελλά.

 
Μετά τη συζήτηση, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μιχάλης Βιρβιδάκης  θα παρουσιάσει υπό μορφή θεατρικού αναλογίου εκτενή αποσπάσματα από το άγνωστο στην Ελλάδα θεατρικό έργο του Αντόνιο Ταμπούκι με τίτλο «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο», το οποίο εκδόθηκε ειδικά για την  εκδήλωση από τις Εκδόσεις Άγρα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φρεντιάνο Σέσι στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
27.01.2017 12:24
Οι Εκδόσεις Καλέντη και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017, πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 παρουσίαση του βιβλίου για νέους «Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς» του Ιταλού συγγραφέα Φρεντιάνο Σέσι.
Η ποιήτρια Elizabeth Bishop στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
24.01.2017 10:38
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop στην έκδοση που κυκλοφορεί με επιμέλεια, μετάφραση και επίμετρο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
17.01.2017 11:09
Oι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες του Αργύρη Χιόνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee.
Εκδήλωση  με αφορμή τα νέα βιβλία του Σταύρου Λυγερού
17.11.2016 11:12
Οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τα νέα βιβλία του Σταύρου Λυγερού, Η ισλαμική τρομοκρατία και Η εισβολή των αμάχων, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων -Σαρόγλειο Μέγαρο.
Εκδήλωση μνήμης Ιάκωβου Καμπανέλλη
22.03.2016 09:37
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Πολυχώρος Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, την Κυριακή 3 Απριλίου.