Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Rsn: Κανένας μουσικός δεν πρέπει να νιώθει σαν προϊόν!

Rsn: Κανένας μουσικός δεν πρέπει να νιώθει σαν προϊόν!

Ο Άρης Αζιλαζιάν (DJ Rsn), μέλος των Dagobah System και της μπάντας των Razastarr, θα παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Play that funky music»...
 

... το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στο Πολύτεχνο στην Κέρκυρα. Με την αφορμή αυτής της ζωντανής εμφάνισης του καλλιτέχνη στην Κέρκυρα, το www.culturenow.gr επικοινώνησε με τον Άρη Αζιλαζιάν, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη δική του πορεία στο χώρο, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.


Συνέντευξη: Νώντας Δουζίνας


Culturenow.gr: Αφορμή της συζήτησής μας είναι η παρουσίαση του νέου σου δίσκου. Θα μας δώσεις τη δική σου «ματιά» για αυτή τη δουλειά;
Άρης Αζιλαζιάν:
Στην ουσία, ο δίσκος με τίτλο «Play that funky music» αποτελείται από κομμάτια funk και soul, σαμπλαρισμένα και παιγμένα με μια πιο «σύγχρονη» εκδοχή. Στο εξωτερικό υπάρχει μια τέτοια μουσική σκηνή , που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και πιστεύω ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει. Ο δίσκος μου κυκλοφορεί απο την ανεξάρτητη ‘’I am hip hop’’ για free Download, ενώ τη φωτογραφία του εξωφύλλου έχει κάνει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και τα γραφιστικά ο 3rd Eye. Γενικά, το «Play that funky music» έχει αποσπάσει καλές κριτικές και αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί φαίνεται πως αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση. Ο δίσκος επέλεξα να είναι ορχηστρικός, γιατί πιστεύω ότι και η μουσική έχει από μόνη της πολλά να πει, είναι ικανή να έχει πολιτική θέση. Γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι και αυτό ήταν κάτι το οποίο είχα στο μυαλό μου αρκετό καιρό. Ο επόμενος δίσκος μπορεί να έχει και στίχους – ποιός ξέρει.


Cul. N.: Αυτός δεν είναι όμως ο πρώτος σου δίσκος. Θα μας πεις μερικά λόγια για δουλειές που έχεις κυκλοφορήσει στο παρελθόν;
Α.Α.:
Έχω κάνει δυο προσωπικούς δίσκους στο παρελθόν. Ο πρώτος είχε τον τίτλο «Roads to nowhere» και είχε κυκλοφορήσει απο την 33 Records. Ήταν ένας δίσκος με βάση τον σκοτεινό trip hop ήχο. Από αυτόν τον δίσκο χρησιμοποιήθηκε δείγμα για το διαφημιστικό των Γιατρών του Κόσμου. Πρόκειται για 10 ορχηστρικά κομμάτια με βάση τα samples και τα δυνατά trip hop beats, που είναι  σαφώς επηρρεασμένα απο την αγγλική μουσική σκηνή.
Μετά απο αυτό κυκλοφόρησα ένα single με τίτλο «Muddy Roads», του οποίου ο ήχος ήταν λίγο πιο ηλεκτρονικός ήχος, ενώ είχε και σαφείς αναφορές στην Dub μουσική. Κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία μου δουλειά, που κυκλοφόρησε πριν από δυο μήνες.  Εκτός από προσωπικούς δίσκους όμως, έχουμε κυκλοφορήσει με το group μου, τους Dagobah System, 2 δίσκους («Απευθείας απο το γραμμόφωνο» και «Dagobah System»). Ακόμη, έχω συμμετάσχει σε δυο συνεργασίες με mc’s και έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκοι (Εν πλω, χρειάζομαι διάλειμμα), ενώ παράλληλα έχω συμμετάσχει και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών (Άγνωστος χειμώνας, Ταφ Λάθος, Αιρετικός, Νικόλας-razastarr κ.α.).


Cul. N.: Ποιές ήταν οι καλλιτεχνικές σου επιρροές;
Α.Α.:
Άκουγα ανέκαθεν πολλή μουσική στο σπίτι μου, ενώ πιτσιρικάς θυμάμαι πως ακούγαμε πολλή μουσική (Dire straits, Pink Floyd, John Coltrane κ.α. ). Η πρώτη μου επιρροή προέρχεται σαφώς από τη soul και funk μουσική του ‘70. Αναφορικά με πιο σύγχρονους καλλιτέχνες , θα μπορούσα να αναφέρω τους Dj Shadow, Cut Chemist, Grammatik, Black Keys (το τελευταίο μου κόλλημα!), J Dilla, Madlib και πολλούς άλλους.


Cul. N.: Τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Α.Α.:
Αυτήν την περίοδο κάνω κάποιες συνεργασίες με καλλιτέχνες που από καιρό ήθελα να κάνω. Πάνω από όλα προσπαθώ να προωθήσω τον δίσκο μου, με συναυλίες και dj sets! Ακόμη, ετοιμάζω μια παρουσίαση δίσκου και στην Αθήνα, στην οποία θα παρουσιάσουμε τον δίσκο με μπάντα!


Cul. N.: Ποιά η σχέση σου με τις δισκογραφικές και τι πιστεύεις για το Downloading;
Α.Α.:
Δεν είμαι απο τους τύπους που έχουν αποκηρύξει το downloading, υποστηρίζοντας πως κάνει κακό στη μουσική! Αντιθέτως κατά τη γνώμη μου, την βοηθάει να εξαπλωθεί. Αυτή η λογική μας έχει φέρει στο σημείο να είναι τα πράγματα έτσι όπως είναι. Οι δισκογραφικές έχουν πεθάνει και μαζί τους πέθανε πολλή σαβούρα. Όταν λέω σαβούρα, εννοώ πως επρόκειτο για μουσική που έβγαινε μόνο για να βγει. Θεωρώ πως όποιος αγαπά την μουσική, ας το δουλέψει όσο πιο πολύ μπορεί. Οι υπόλοιποι στο καλό. Αν θα πήγαινα σε μια δισκογραφική, θα ήταν γιατί θα με έβλεπαν σαν μουσικό και όχι σαν να με εκδίδουν. Κανένας μουσικός δεν πρεπέι να νοιώθει σαν προϊόν!


Αν θέλετε να επικοινωνήσετε προσωπικά με τον Άρη Αζιλαζιάν, μπορείτε να του στείλετε email στο aris.rsn@gmail.com, ή να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο Facebook: www.facebook.com/arisrsn


Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε τον τελευταίο δίσκο του με τίτλο «Play that funky music»: http://www.iamhiphop.gr/RSN_-_Play_that_funky_music_(IAHHD013).zip

Σχετικές ειδήσεις
Μύρων Μιχαηλίδης: Η Λυρική πρέπει να έχει παλέτα συνολικής προσφοράς στην κοινωνία
27.01.2017 13:59
Το όνομα του Μύρωνα Μιχαηλίδη έχει συνδεθεί με την μεγάλη περίοδο της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκατοντάδες Έλληνες θεατές που μέχρι πρότινος δεν είχαν επαφή με το λυρικό τραγούδι, προσήλθαν στο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο για να απολαύσουν διαχρονικές όπερες. Αποδείχθηκε ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτεχνικούς διευθυντές και συνέπεσε η δική του θητεία με την προετοιμασία και τη μεταφορά του οργανισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ευθύνη μεγάλη και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ο αγώνας μας συνεχώς. Να συνεργαζόμαστε ώστε να βρίσκουμε λύσεις μέσα στην κρίση και να απομακρύνουμε τις δυσκολίες. Κάνουμε το ωραιότερο πράγμα που υπάρχει, τη μουσική και θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο σε επαφή μαζί της».
Μανώλης Μητσιάς: Ένα ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση
28.11.2016 14:15
Ο Μανώλης Μητσιάς έχει σφραγίσει με τη φωνή του εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές, σε αρκετές από τις οποίες περιλαμβάνονταν πασίγνωστα μελοποιημένα ποιήματα. Κάποιες τέτοιες στιγμές θα μας θυμίσει και στην μουσική παράσταση «Είμαστε από καλή γενιά», που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία
12.04.2016 16:10
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...
Angèle Dubeau: Όταν η μουσική μου
29.02.2016 15:32
Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα, μία εξαιρετική και ιδιαίτερη μουσικός. Η Angèle Dubeau έρχεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας της για μία συναυλία στο Θέατρο Παλλάς την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στην οποία τη συνοδεύει η πιστή της ορχήστρα με το όνομα La Pietà.