Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου με τίτλο «Τα παιδιά πάνε cinema», που θα διεξαχθεί στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό

… θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 έως την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου, «Τα Παιδιά Πάνε cinema», που θα διεξαχθεί στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, είναι  ένα φεστιβάλ το οποίο στους δύσκολους καιρούς δημιουργεί ένα τόνο αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας. Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου έγινε τον Ιανουάριο του 2012 με τον τίτλο «Το Σχολείο πάει cinema» για 6 εβδομάδες και μονοπώλησε το ενδιαφέρον περισσότερων από 23.000 θεατών.

Με ένα πολύ οικονομικό εισιτήριο, που φέτος θα είναι 2€ για τις κινηματογραφικές προβολές, 3€ για τις θεατρικές παραστάσεις και το Φεστιβάλ Μαριονέτας και Σκιών και 8.5€ εισιτήριο διαρκείας 2 ατόμων  για 4 θεάματα, το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου θέλει να είναι προσιτό σε  όλους.

Φέτος το φεστιβάλ θα έχει δράσεις σε όλους τους χώρους του  και κυρίως στην κεντρική του αίθουσα, τον Παράδεισο. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, μαγειρικής, μαγείας και καραόκε. Στην αίθουσα του θερινού κινηματογράφου του Παράδεισου θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος, στον οποίο τα παιδιά δωρεάν θα παίρνουν μέρος σε ευχάριστους διαγωνισμούς, όπως τσουβαλομαχίες, μονομαχίες σε στρώματα, διαγωνισμό απίθανου τρίποντου, εύστοχου τέρματος, ισορροπία σε σανίδα, τοξοβολία και θα μπορούν να παίζουν με ειδικά φουσκωτά παιχνίδια με την εγγύηση της Air games.

Στο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου φέτος αναμένονται τουλάχιστον 140.000 γονείς και παιδιά τα Σαββατοκύριακα και τουλάχιστον 35.000 μαθητές στις ειδικές προβολές τις καθημερινές.

OI ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛOλες οι ξεχωριστές ταινίες της κινηματογραφικής χρονιάς 2012-2013 θα παρουσιαστούν στο παιδικό φεστιβάλ. Φέτος θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με ταινίες που θα αφορούν ηλικίες από 15-17 ετών.
Ξεχωριστά θα είναι φέτος και τα θεματικά διήμερα, όπως στις 13-14 Οκτώβριου που θα είναι αφιερωμένο στον ΑΣΤΕΡΙΞ και ΟΒΕΛΙΞ με την υποστήριξη της κινηματογραφικής εταιρείας Rosebud, 12 ταινίες από κινούμενα σχέδια μέχρι τις fiction ταινίες της σειράς και βέβαια με την παρουσίαση της τελευταίας πριν βγει ακόμα στις ελληνικές αίθουσες!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σημαντικός αριθμός των κινηματογραφικών ταινιών, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά ξανά στην μεγάλη οθόνη: Μαλλιά Κουβάρια, Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος, Τoy Story 3, Cars 2, Απίθανοι, ο Αδελφός μου ο Αρκούδος, Ρατατούης, Wally-e, Ψηλά στον Ουρανό, Ψάχνοντας τον Νέμο, Άρης καλεί Μαμά, Δεινόσαυρός, Το Βιβλίο της Ζούγκλας, οι 4 ταινίες της Εποχής των Παγετώνων, Πειρατές,  Λόραξ, Μπομπ ο Σφουγγαράκης, Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν, Εκπαιδεύοντας τον Δράκο, Rango. Σπάνιες ταινίες όπως η Αναστασία, Astroboy, Λούκι Λουκ, Τρελές Περιπέτειες στην Άγρια Δύση, To Νησί  του Πειρατή, Ο Γουάλας και Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο κ.α. Τα κορίτσια θα έχουν την τιμητική τους με την νέα ταινία της Βarbie, την Tinkerbell και
τις Winx!

Το φεστιβάλ έχει και την ιδιαιτερότητα  να παρουσιάσει πάνω από 12 ταινίες Α’ προβολής! Ταινίες όπως η Μαδαγασκάρη 3, Brave, Ξενοδοχείο για Τέρατα, Zambezia, Wreck it Ralfes, Paranorman, Rise the guardians, Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα, Frankewinnie, Αστερίξ και Οβελίξ στην Βρετανία, Sky force, Μπάρμπι η πριγκήπισσα και η ποπ σταρ. Στο παιδικό φεστιβάλ θα προβληθεί το σύνολο των έργων δύο  σπουδαίων δημιουργών κινουμένων σχεδίων, του Μισελ Οσελό και του Χαγιαο Μιγιαζάκι, και θα τιμηθούν με ειδικά βραβεία. Ενώ, να διήμερο θα είναι αφιερωμένο στα καλύτερα Ντοκιμαντέρ με θέμα το Περιβάλλον. Εκτός από τις προαναφερόμενες θα προβληθούν σύνολο άλλες 84 διαφορετικές ταινίες.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Young Audience Group των Europas Cinemas.

Ένας μικρός απολογισμός του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου:
To πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου έγινε τον Ιανουάριο του 2012 με τον τίτλο «Το Σχολείο πάει cinema» για 6 εβδομάδες και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των γονιών (23.000 θεατές παρακολούθησαν τις ταινίες του Festival.) Παράλληλα, σαν πρωτοπόρος στο Παιδικό θέαμα δημιούργησε συνεργασίες και μπήκε σαν παραγωγός και σε αρκετές παιδικές θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει αποκλειστικές συνεργασίες με φορείς Παιδικού Θεάματος. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την ομάδα Πείραγμα, την ομάδα Μαρμελάδα, τα θέατρα Σκιών Σπυρόπουλος και Αθανασίου, την ομάδα Σκαραβαίοι και το θέατρο Σκιών Γκότση.
Το κλείσιμο του φεστιβάλ του Ιανουαρίου τελείωσε με μια Συναυλία των Stan και Rec στο προαύλιο χώρο του Παράδεισου ένα αποχαιρετιστήριο party 2.500 ατόμων .

Μανιφέστο Festival
• Ο κινηματογράφος είναι η λαϊκή και η σπουδαιότερη Ψυχαγωγία και τέχνη.
• Το εισιτήριο μας είναι φθηνό γιατί τα παιδιά και οι γονείς δεν πρέπει να αποκλείονται από την τέχνη.
• Ο κινηματογράφος διαπαιδαγωγεί, μορφώνει και ψυχαγωγεί όλες τις ηλικίες.
• Οι ταινίες του Festival είναι παράθυρο για γνωριμία με άλλους πολιτισμούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

8 ΣΑΒΒΑΤΟ  1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
10.40 BRAVE BRAVE
12.00 BRAVE BRAVE
14.00 BRAVE BRAVE
15.40 BRAVE BRAVE
17.30 BRAVE BRAVE
19.30 BRAVE BRAVE
  
9 ΣΑΒΒΑΤΟ  8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
10.20 Kουκλοθέατρο Μαριονέτας Γκότση ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
10.30 Κοκκινοσκουφίτσα 2: Σκουφίτσα Εναντίον Κακών 11.30 Kουκλοθέατρο Μαριονέτας Γκότση ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
11.50 ΕL CID O IΠΠΟΤΗΣ 12.30  Kουκλοθέατρο Μαριονέτας Γκότση ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
13.30 ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ 13.40 ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
15.30 ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ 15.30 ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
17.30 CARS -2 17.30 TOY STORY 3
19.20 CARS -2 19.30 TOY STORY 3
  
10 ΣΑΒΒΑΤΟ  15  ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
  
10.30 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
11.50 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
13.20 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
15.00 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
16.40 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
18.10 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
19.50 ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ ΜΠΑΡΜΠΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ
11 ΣΑΒΒΑΤΟ  22  ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
  
10.30 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
11.50 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
13.20 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
15.00 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
16.40 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
18.10 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
19.50 Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
12 ΣΑΒΒΑΤΟ  29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
  
10.30 polar express HAPPY FEET 2
12.00 polar express HAPPY FEET 2
13.45 Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ A Christmas Carol – Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
15.30 Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ A Christmas Carol – Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
17.30 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ
19.20 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ
  
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Young Audience Group των Europas Cinemas.