Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Dancing Dreams, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Dancing Dreams, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα παρουσιάσει την ταινία των Rainer Hoffmann και Anne Linsel με τίτλο «Dancing Dreams»…

… την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, στις 20.00.


Dancing Dreams Rainer Hoffmann, Anne Linsel/92’/2010/France-Germany


Τον Οκτώβριο, το CineDoc ασχολείται με ανθρώπους που μας εμπνέουν. Πρεμιέρα στην ενότητα αυτή κάνει με μια ταινία για τον χορό, ένα ντοκιμαντέρ για την ανεπανάληπτη γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Πίνα Μπάους. Στην ταινία, στην οποία εμφανίζεται η Πίνα για τελευταία φορά πριν τον πρόωρο θάνατό της, το 2009, 46 αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών από το Βούπερταλ της Γερμανίας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία χορού, συμφωνούν να συμμετάσχουν στο Kontakthof, μια παράσταση που δημιούργησε η Πίνα Μπάους το 1978. Οι νέοι αυτοί, από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εφηβικούς τους δισταγμούς καθώς εργάζονται για να ανεβάσουν αυτή την απαιτητική –σωματικά και συναισθηματικά– παράσταση. Εξαιρετικά γυρισμένη, η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη τη χορογραφίας και τις πρόβες για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Πίνα Μπάους κεντάει με τους χαρακτήρες μια ακόμα δυναμική παράσταση.


Σε συνεργασία με τη New Star Films και το Athens Video Dance Project

 

Η ταινία προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 7/10/2012), Αίθουσα Παύλος Ζάννας και Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Brave New World - Λευκωσία, Cine-Μαθήματα στα Χανιά καθώς και στον Γυμνό Οφθαλμό - Θέατρο Λιθογραφείο, στην Πάτρα.

Σχετικές ειδήσεις
Cine - Club: Mademoiselle, του Tony Richardson στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.02.2016 14:18
O Jean Genet είναι, μαζί με την Marguerite Duras, και ο σεναριογράφος της ταινίας Mademoiselle, που θα προβληθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την οποία θα παρουσιάσει ο Ηλίας Φραγκούλης.
Το ντοκιμαντέρ How I Came to Hate Math από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
01.02.2016 15:31
Το How I Came to Hate Math (Comment j'ai détesté les maths) του Olivier Peyon προβάλλεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στα πλαίσια του CineDoc, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ First Position από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.01.2016 10:56
Το CineDoc προβάλλει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 το έργο της Bess Kargman με τίτλο First Position, που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το μπαλέτο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Cartoonists- Foot Soldiers of Democracy: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.01.2016 17:08
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de la Démocratie), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Cartoonists – Foot Soldiers of Democracy από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
04.01.2016 12:57
Έναν χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de La Démocratie) την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.