Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

3ο Oriental Passion - International Dance and Music Festival of Greece

3ο Oriental Passion - International Dance and Music Festival of Greece

Το Oriental Passion Festival είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορού, Μουσικής και Τεχνών απο τη Μέση Ανατολή και την Ινδία …

που διοργανώνεται και διεξάγεται στην Ελλάδα. Γεννήθηκε από το πάθος των διοργανωτών του για την ιστορία και παράδοση των χορών της Μέσης Ανατολής και πήρε μορφή με γνώμονα την διάδοση της πραγματικής κουλτούρας της Ανατολής, ως προσπάθεια να ανατρέψει την κατεστημένη εμπορική εικόνα που έχει αποτυπωθεί στο ελληνικό κοινό.Για 3η συνεχή χρονιά το Oriental Passion Festival θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 και φέτος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς, στα σύνορα του Βοτανικού με τον Κεραμεικό και το Γκάζι, στην οδό Καστοριάς 34-36, έναν χώρο ιστορικό που αποτελεί πόλο έλξης για το αθηναϊκό κοινό λόγω του υψηλού επιπέδου των πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί.Σε διάρκεια 4 ημερών οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια διαφορετικών ειδών αραβικού και ινδικού χορού, παραδοσιακών και μη, απο καταξιωμένους δασκάλους διεθνούς φήμης και κύρους που προέρχονται απο διαφορετικές χώρες όπως την Αίγυπτο, Ινδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Εσθονία και Ελλάδα.Παράλληλα θα διεξάγονται μουσικές βραδιές με ορχήστρες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, χορευτικά shows με τη συμμετοχή των δασκάλων του Φεστιβάλ αλλά και 80 ακόμη καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν τόσο απο την Ελλάδα όσο και απο διάφορες χώρες του κόσμου. Την Κυριακή 21/10 θα γίνει ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού ενώ θα υπάρχoυν παράλληλα εκθέσεις τέχνης και αγορά (bazaar) στο χώρο του Φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις
2o International MimeArt Festival σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
13.09.2016 15:51
Το International MimeArt Festival συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά και απλώνει τις δράσεις του και στην Αθήνα.
3o Taratsa International Film Festival: Πρόγραμμα Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος
04.08.2016 11:00
Φέτος, στο 3o Taratsa International Film Festival, 4 από τις 7 ταράτσες της διοργάνωσης θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 70 ταινίες μικρού μήκους, από 37 χώρες.
Arc For Dance Festival 2016 στο Σύγχρονο Θέατρο
05.05.2016 15:53
Η Danc.c.e Unitiva είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 8ου διεθνούς Festival Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL στις 27, 28 & 29 Μαΐου 2016, στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών, στο Γκάζι.
Thessaloniki Dance Festival 2016
06.04.2016 16:02
Το μεγαλύτερο festival αγωνιστικού χορού και σεμιναρίων χορού στα Βαλκάνια, το Thessaloniki Dance Festival, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στα περίπτερα 8 & 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Athens International Tangolovers Festival 2016
05.01.2016 16:42
Η μεγάλη επιτυχία του περσινού Φεστιβάλ μας οδήγησε στη διοργάνωση του 2nd TangoLovers Festival Athens, Greece. Κορυφαίοι επαγγελματίες της διεθνούς σκηνής (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία) αλλά και από όλη την Ελλάδα συναντιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά για να μας ταξιδέψουν στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο.