Το Oriental Passion Festival είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορού, Μουσικής και Τεχνών απο τη Μέση Ανατολή και την Ινδία …

που διοργανώνεται και διεξάγεται στην Ελλάδα. Γεννήθηκε από το πάθος των διοργανωτών του για την ιστορία και παράδοση των χορών της Μέσης Ανατολής και πήρε μορφή με γνώμονα την διάδοση της πραγματικής κουλτούρας της Ανατολής, ως προσπάθεια να ανατρέψει την κατεστημένη εμπορική εικόνα που έχει αποτυπωθεί στο ελληνικό κοινό.

Για 3η συνεχή χρονιά το Oriental Passion Festival θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 και φέτος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς, στα σύνορα του Βοτανικού με τον Κεραμεικό και το Γκάζι, στην οδό Καστοριάς 34-36, έναν χώρο ιστορικό που αποτελεί πόλο έλξης για το αθηναϊκό κοινό λόγω του υψηλού επιπέδου των πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί.

Σε διάρκεια 4 ημερών οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια διαφορετικών ειδών αραβικού και ινδικού χορού, παραδοσιακών και μη, απο καταξιωμένους δασκάλους διεθνούς φήμης και κύρους που προέρχονται απο διαφορετικές χώρες όπως την Αίγυπτο, Ινδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Εσθονία και Ελλάδα.

Παράλληλα θα διεξάγονται μουσικές βραδιές με ορχήστρες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, χορευτικά shows με τη συμμετοχή των δασκάλων του Φεστιβάλ αλλά και 80 ακόμη καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν τόσο απο την Ελλάδα όσο και απο διάφορες χώρες του κόσμου. Την Κυριακή 21/10 θα γίνει ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού ενώ θα υπάρχoυν παράλληλα εκθέσεις τέχνης και αγορά (bazaar) στο χώρο του Φεστιβάλ.