Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μπέρδευε, ξεμπέρδευε ... Νεραϊδομαγείρευε στο Τσάι στη Σαχάρα

Μπέρδευε, ξεμπέρδευε ... Νεραϊδομαγείρευε στο Τσάι στη Σαχάρα

Η παιδική σκηνή του χώρου «Τσάι στη Σαχάρα» παρουσιάζει το νέο έργο για παιδιά της Ελένης Σαραφίδη με τίτλο,

«Μπέρδευε, ξεμπέρδευε… Νεραϊδομαγείρευε!» από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.


Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργης Κοντοπόδης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Σοφίας Σαραφίδη, η μουσική του Άγγελου Ανδρεόπουλου, ενώ οι χορογραφίες είναι της Τίνας Λεωνορά και οι φωτογραφίες του Δημοσθένη Γάλλη.Ερμηνεύουν: Ζαννό Ντάνιας, Χρύσα Πρίγγα, Καλή Δάβρη, Σπύρος Πετούσης.

 

Το έργο λόγω  τόσο του θέματος, αλλά και εξαιτίας του έντονου διαδραστικού στοιχείου με συμμέτοχή παιδιών στην εξέλιξη καθ όλη τη διάρκεια του, προτείνεται για μαθητές τόσο Νηπιαγωγείων όσο και Δημοτικών σχολείων.

Η εντεκάχρονη Μαριέλ μεγαλώνει μόνη στη σοφίτα του σπιτιού της. Μόνη; Λάθος! γιατί για συντροφιά και συμβουλάτορες της έχει πάντα τα ξωτικά που οι έξι νεράιδες των αισθήσεων – νονές της, όρισαν ως προστάτες και φύλακες αγγέλους της. Προικισμένη με το χάρισμα να νεραιδομαγειρεύει η μικρή μας Μαριέλ παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια τα ξωτικά , με πρωτεργάτη την αφοσιωμένη νταντά της, μαντάμ Προφιτερόλ, διάσημη ξωτικοσέφ, να δημιουργούν γευστικότατα πιάτα με ιδιαίτερη φαντασία…


Η γνωριμία της με το Μάριο βάζει τη Μαριέλ σε νέους κόσμους, το κέφι και η παιχνιδιάρικη διάθεση του την κάνει να ξεχάσει τη μελαγχολία της και την πείθει να ταξιδέψει μαζί του ( παίζοντας ) σε όλο τον κόσμο, να δει ξένους πολιτισμούς, να δοκιμάσει γεύσεις από χώρες που δε φανταζόταν καν ότι υπάρχουν…
Δέκα χρόνια μετά, στη δεύτερη πια πράξη, η Μαριέλ είναι ήδη μια διάσημη σεφ, γνωστή σε όλο το κόσμο για τις υπέροχες συνταγές της, αλλά ένα ακόμη παράπονο το έχει: δεν έχει καταφέρει ακόμη να πετύχει τη συνταγή για τη σούπα της καρδιάς. Τι θα συμβεί όμως τη σημερινή μέρα που είναι καλεσμένη σε μια μαγειρική εκπομπή και θα κληθεί μετά από πολλά χρόνια να δημιουργήσει το τόσο σημαντικό γι’ αυτήν πιάτο; Ποιος είναι ο μυστηριώδης βοηθός που αντικαθιστά τελευταία στιγμή τη Μαντάμ Προφιτερόλ και θα βοηθήσει τη γλυκιά μας σεφ να ολοκληρώσει -ζωντανά στη σκηνή με τη βοήθεια των μικρών θεατών- τη σημαντική συνταγή; Και όταν πια η αίθουσα του θεάτρου θα έχει μοσχομυρίσει λιωμένη ζάχαρη και καβουρντισμένο μέλι και αφού ο αυστηρός κριτής Λεμάρ θα έχει έρθει, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Έχει αυτή τη φορά καταφέρει η Μαριέλ να δημιουργήσει ένα πιάτο με «ψυχή»;Μέσα από πολύ χορό, τραγούδι, νεραϊδοσυνταγές και φρεσκοκομμένα λαχανικά… θα το μάθουμε όλοι μαζί στο
«Μπέρδευε, ξεμπέρδευε… Νεραϊδομαγείρευε!»
 
Σκηνοθεσία: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική : Άγγελος Ανδρεόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Σοφία Σαραφίδη
Χορογραφίες: Τίνα Λεωνορά
Φωτογραφίες : Δημοσθένης Γάλλης
 
Ερμηνεία: Ζαννό Ντάνιας, Χρύσα Πρίγγα , Καλή Δάβρη, Σπύρος Πετούσης

Σχετικές ειδήσεις
Peter Pan On Ice: Αλλαγή ημερομηνίας των πρώτων παραστάσεων
07.12.2016 16:25
Λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν κατέστη δυνατή η παραλαβή των κοντέινερ με την παγοπίστα, τα σκηνικα, τα κοστούμια και όλο τον εξοπλισμό του αγγλικού συγκροτήματος, τα οποία παρέμειναν εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά για μέρες.
Ηρακλής, οι 12 άθλοι, του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη στο Θέατρο Πάνθεον
10.10.2016 11:56
Ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία έρχεται στο θέατρο Πάνθεον, από 16 Οκτώβρη με μια παράσταση- υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και Ηρακλή το Νίκο Κουρή. Μαζί του στο ρόλο του Ευρυσθέα η μεγάλη Κυρία του Θεάτρου Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.
«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Θέατρο Αριστοτέλειον
06.10.2016 11:55
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του στο Τσάι στη Σαχάρα
08.09.2016 14:26
Το ''Τσάι στη Σαχάρα'' παρουσιάζει από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου την παράσταση θεάτρου Σκιών Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του.
Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον
05.09.2016 17:14
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.