Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Γδαρμένος: Στο θέατρο Θεμέλιο

Γδαρμένος: Στο θέατρο Θεμέλιο

Το θέατρο Θεμέλιο παρουσιάζει την παράσταση «Γδαρμένος» σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου από τις

12 Οκτωβρίου 2012.

Πάντα υπάρχει κάποιος πιο δυνατός από σένα

Ένας νεαρός, ο ΄Εντ, μέλος μιας βίαιης συμμορίας, βρίσκεται στο έδαφος χτυπημένος από τους πρώην συντρόφους του. Καθώς παλεύει στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου ξετυλίγεται, σαν μια ταινία, το κουβάρι της ζωής του πίσω στο χρόνο. Ο Έντ ταξιδεύει στην εποχή που ήταν δώδεκα ετών, όταν η βία μπήκε στην καθημερινότητά του. Μιλά για την αδρεναλίνη που ρέει μέσα σε μια γροθιά και τα δάκρυα που κυλούν πάνω σ’ ένα μελανιασμένο μάγουλο. Μιλά για θύματα και δράστες, για τη μεθυστική δύναμη και την ταπείνωση. Αγγίζει βαθιά μέσα του την αγάπη και την απώλεια.Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός ΚΟΧΥΛΙ παρουσιάζει φέτος το καινούργιο θεατρικό έργο «Γδαρμένος», σε σκηνοθεσία του Στρατή Πανούριου. Ο «Γδαρμένος» είναι μια παράσταση που μιλά για τη δημιουργία της βίας στην ψυχή ενός παιδιού και φανερώνει βήμα-βήμα τις επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η επίδραση στο άτομο και την κοινωνία.Κεντρικός στόχος του έργου να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, να μεταδώσει αξίες ανθρωπισμού. Το έργο απεικονίζει με άμεσο τρόπο πώς η βία έχει τη δύναμη να διαβρώσει την ψυχή μιας κοινωνίας όταν σημαντικές ανθρώπινες αξίες όπως η κατανόηση, η αλληλεγγύη , η συμπαράσταση, η συμπόνια γίνονται σπάνιο αγαθό.

 Ο «Γδαρμένος», (Blästrad) είναι ένα σύγχρονο έργο για εφήβους του Σουηδού θεατρικού συγγραφέα Ματς Σιέλμπυ (Mats Kjelbye). Το έργο γράφτηκε το 2008 και έχει περιοδεύσει στα περισσότερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σουηδίας, ενώ επίσης παίχτηκε με μεγάλη ανταπόκριση στο Dramaten - Εθνικό Θέατρο της Σουηδίας, σε σκηνοθεσία του Magnus Ehrner. Το 2009 το έργο ταξίδεψε και παρουσιάστηκε στη Ρουάντα στα αγγλικά.  

Κείμενο: Mats Kjelbye, Μετάφραση: Εύα Στυλάντερ
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Το ρόλο του ΄Εντ ερμηνεύει ο Νικόλας ΑναστασόπουλοςΗ παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σουηδικού Ινστιτούτου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Θέατρο 104
22.12.2016 15:58
Το Θέατρο 104 παρουσιάζει την παράσταση του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η παρέλαση» σε σκηνοθεσία Ρωμανού Καλοκύρη από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15.
Η Δίκη του Κ., σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα
01.11.2016 16:40
Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει το έργο Η Δίκη του Κ., σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα Η Δίκη του Φραντς Κάφκα.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Πρωταγωνίστριες, του Ken Ludwig στο Θέατρο Ακάδημος
02.09.2016 15:27
Το Θέατρο Ακάδημος παρουσιάζει την παράσταση, Πρωταγωνίστριες, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για την –άπαικτη στην Ελλάδα - σπαρταριστή κωμωδία του Ken Ludwig ‘’Leading Ladies’’.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.