Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Show B…, από τη χοροθεατρική ομάδα Πινέζα, στο Τρένο στο Ρουφ

Show B…, από τη χοροθεατρική ομάδα Πινέζα, στο Τρένο στο Ρουφ

Το θεατρικό βαγόνι στο θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» θα φιλοξενήσει τη χοροθεατρική ομάδα Πινέζα, που θα παρουσιάσει το «Show B…»…

… από το Νοέμβριο του 2012, κάθε Τρίτη και Τετάρτη έως 30 Ιανουαρίου 2013.


Στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ μια τολμηρή πρόταση παράστασης σύγχρονου χορού μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα της σκηνής του βαγονιού  με τίτλο “Show B...”, μια πρωτοβουλία της Τατιάνας Λύγαρη σε συνεργασία  με τη χοροθεατρική ομάδα ΠΙΝΕΖΑ.


Η παράσταση σατιρίζει την ψεύτικα αστραφτερή πλευρά της show biz και αποτυπώνει κινησιολογικά τη μεγάλη διαφορά  που υπάρχει ανάμεσα στο «φαίνεσθαι»  και στο «είναι».


Τέσσερις νέες γυναίκες της show biz, συναντιούνται σε ένα πολυτελές εστιατόριο της πόλης. Oι καλοί τους τρόποι, οι τυπικές τους σχέσεις καθώς και η κοινωνική τους θέση μάλλον δεν προμηνύουν τη νύχτα που θα ακολουθήσει… H μουσική , το ποτό και ένας ιδιόρρυθμος σερβιτόρος, δημιουργούν και ανατρέπουν συνεχώς το σκηνικό.
Με κωμική  διάθεση και πολύ χιούμορ, η ομάδα κινείται ανάμεσα στο ‘’καθωσπρέπει’’ και το λαϊκό, το δήθεν και το ουσιαστικό, στο εκλεπτυσμένο και το κιτς. Με μουσικές που κινούνται από το απόλυτα κλασικό στο απόλυτα μοντέρνο, οι χορευτές συνδιαλέγονται μεταξύ τους μ΄ ένα ευρύ κινητικό λεξιλόγιο συνδυάζοντας στοιχεία του κλασικού χορού, του χιπ-χοπ, της παράδοσης και της καθημερινότητας πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο του σύγχρονου χορού.


Μια παράσταση που σας επιτρέπει να κρυφοκοιτάξετε από την κλειδαρότρυπα και να γνωρίσετε την αληθινή show b…!!!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :                                                                                                   
Σύλληψη ιδέας: Πέπη Ζαχαροπούλου                                                                                                                 Χορογραφία: Πέπη Ζαχαροπούλου & Χοροθεατρική Ομάδα ΠΙΝΕΖΑ                                                                                       
Μουσικό μοντάζ: Σίμος Καγγελάρης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης


Χορεύουν οι (με αλφαβητική σειρά)
Κατερίνα Καρασμάνη, Στέλιος Κεφάλας, Χρυσάνθη Μάγκα, Εύα Μιχαλά, Κατερίνα Τσεκούρα

Σχετικές ειδήσεις
Η Σκελετογυναίκα επιστρέφει στο Τριανόν
24.01.2017 10:40
Η καλλιτεχνική ομάδα "Κυματομορφή", σε συνεργασία με την Μελίνα Αργυρίου και τον Γιάννη Μήτσο, επιστρέφει στο Τριανόν και παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση "Η Σκελετογυναίκα".
Η Σκελετογυναίκα στο Κινηματοθέατρο Τριανόν
21.11.2016 11:44
Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου και τον χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα», για δυο μόνο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Μ’ ακούς, από την ομάδα DiZgravity στο Θέατρο ΠΚ
07.10.2016 12:21
Η χοροθεατρική ομάδα DiZgravity παρουσιάζει στο Θέατρο ΠΚ το έργο «Μ’ ακούς» για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Εν αναμονή, της ομάδας AleaJactaEst στο Τρένο στο Ρουφ
29.09.2016 12:09
Η παράσταση "Εν αναμονή" της AleaJactaEst που θα πραγματοποιηθεί 3-9 Οκτωβρίου 2016 στο τρένο στο Ρουφ στα πλαίσια της Εβδομάδας Σύγχρονου Χορού - Compartments Dance Project.
Compartments Dance Project: εβδομάδα σύγχρονου χορού στο Τρένο στο Ρουφ
19.09.2016 14:10
13 επιλεγμένες ομάδες χορού, από τη Δευτέρα 3 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, τολμούν και προτείνουν να τους ακολουθήσουμε στα λιλιπούτεια διαμερισματάκια (compartments) του New Wagon του Τρένου στο Ρουφ.