Η Μαρίνα Κάτσικα παρουσιάζει στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, μια έκθεση φωτογραφίας της από τις αποστολές της…

… με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα την περίοδο 1992-1993,  από την Παρασκευή 12 έως τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012.

Η έκθεση «Ταξίδι σε ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ» αποτυπώνει τη καθημερινή ζωή των Σομαλών προσφύγων έτσι όπως την έζησε για 6 μήνες στον καταυλισμό της Κένυας.  Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής σε έναν προσφυγικό καταυλισμό. Περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από αποστολές στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα πάντα στα πλαίσια αποστολών με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Βιογραφικό Σημείωμα Η Μαρίνα Κάτσικα έχει ασχοληθεί για 10 χρόνια με τη φωτογραφία σπουδάζοντας για δυο χρόνια στα ΝΕΛΕ Ζωγράφου. Είναι νοσηλεύτρια και μετά τις αποστολές εργάστηκε στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα για 2 χρόνια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις εναλλακτικές θεραπείες και έγινε δασκάλα γιόγκα, πιλάτες, σιάτσου. Παράλληλα εργαζόταν στη σχολή του ΟΑΕΔ για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή στο μεταπτυχιακό “Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση κρίσεων υγείας”.

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.