Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

The Bet: Παίζουμε χωρίς ίχνος μουσικού εγωισμού

The Bet: Παίζουμε χωρίς ίχνος μουσικού εγωισμού

«The Bet»: Ένα από τα ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα που έχουν διαγράψει ήδη σημαντική πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή απαντά στις ερωτήσεις

του Μπάμπη Βασιλειάδη για τις επιρροές του, τα μελλοντικά μουσικά του σχέδια αλλά και τις επερχόμενες εμφανίσεις του.Συνέντευξη: Μπάμπης ΒασιλειάδηςCulturenow.gr: Ξεκινήσατε πριν λίγα χρόνια, καθιερωθήκατε ως μια πολύ καλή Live μπάντα που παίζει διασκευές και τώρα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας EP με τίτλο “In Motion” από την Restless Wind. Πείτε μου λίγα λόγια για αυτή την πορεία.
T.B.: Ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια παίζοντας κάποια αγαπημένα κομμάτια κυρίως για να γνωριστούμε μουσικά. Ηχογραφώντας το “Who’ll pay reparations on my soul” του Gill Scot Heron είδαμε πως ο ήχος μας και το παίξιμο μας έχει ένα μουσικό ιδίωμα που θα ήταν κρίμα να μείνει στις διασκευές. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να βγουν και δικά μας κομμάτια. Η μπάντα «ψήθηκε» μουσικά κάνοντας πολλά live εντός και εκτός Aθήνας προσθέτοντας στο Playlist δικά μας κομμάτια χωρίς να εξηγούμε στο κοινό τι άκουγαν. Όταν είδαμε τον κόσμο να τραγούδαει τα δικά μας κομμάτια (με αποκορύφωμα το 4ο Ziria Festival όπου παίξαμε αποκλειστικά δικό μας υλικό) θεωρήσαμε το «στοίχημα» κερδισμένο... Φτάσαμε λοιπόν στην κυκλοφορία ενός digital EP με τέσσερα κομμάτια (3 originals και τη διασκευή του Who’ll pay reparations on my soul) από την Restless Wind. Στην παραγωγή είναι ο Γιώργος Μπακαλάκος (ΝΤΕΙΒΙΝΤ)

 


Cul.N.: Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει σπουδαία άνθηση στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή, με πολύ καλά συγκροτήματα, μεταξύ άλλων και εσείς. Τι θεωρείται ότι συνέβαλλε για να δημιουργηθεί και μέχρι που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει;
T.B.: Πάντα υπήρχε αξιόλογη αγγλόφωνη μουσική σκηνή. Απλά πλέον ο νέος μουσικός και τα νέα γκρουπ μπορούν να διαχειριστούν τα νέα μέσα επικοινωνίας και κατά κάποιο τρόπο τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί. Μπορούν να ηχογραφήσουν, να φτιάξουν site, soundcloud, myspace μόνοι, και το κυριότερο να εξελιχθούν μουσικά καθώς η γενιά μας είναι η πρώτη χρονικά που μπορεί να διαχειριστεί την υπερπληροφόρηση. Κάποτε το να μπαίνεις στο διαδίκτυο έχοντας πρόσβαση σχεδόν σε όλη τη μουσική, την ποίηση, τη λογοτεχνία και γενικά σχεδόν σε ό, τι υπάρχει θα έμοιαζε εξωπραγματικό. Τώρα το που μπορεί να φτάσει αυτή η ελληνική αγγλόφωνη μουσική σκηνή, ίσως να μην έχει να κάνει ακριβώς με την σκηνή συνολικά, αλλά με τα όνειρα του καθενός.

 


Cul.N.: Μπλέκετε διάφορα στυλ μουσικής στις επιλογές των κομματιών που διασκευάζετε. Θα ακούσουμε από εσάς James Brown και Otis Redding μέχρι Led Zeppelin. Θα είχε ενδιαφέρον να μου πείτε πέντε δίσκους που σας έχουν σημαδέψει ως μουσικούς.
T.B.: Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό στα δικά μας κομμάτια τα οποία δεν ανήκουν σε ένα μουσικό στυλ απαραίτητα. Ίσως επειδή κάθε ένας από τους πέντε μας έχει τις δικές του επιρροές και ταυτόχρονα μία μουσική ελευθερία να παίξει και να προσθέσει σε ένα κομμάτι ό, τι νομίζει χωρίς ίχνος μουσικού εγωισμού. 5 δίσκοι λοιπόν:
Abbey Road – the Beatles, Made in Japan – Deep Purple, In the midnight hour - Wilson Picket , Focus III, Porgy and Bess – George Gershwin

 


Cul.N.: Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει φτώχια, εξαθλίωση, μιζέρια, ματ, χρυσή αυγή. Αλήθεια, τι καλό υπάρχει, για ένα νέο συγκρότημα σαν εσάς για να συνεχίσετε αυτό που κάνετε;
T.B.: Όσο η τηλεόραση παραμένει κλειστή, οι νέοι δεν σταματούν να κάνουν όνειρα, ο κόσμος δε μιζεριάζει και συνεχίζει να μελετάει, να διαβάζει, να ερωτεύεται, να γίνεται καλύτερος, όλα αυτά μοιραία θα ανήκουν σε ένα στερεότυπο επίπεδο αναφοράς που θα είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους, εμάς όμως δε θα μας αφορά. Αυτό είναι και το στοίχημα. Να κάνουμε ωραίους δίσκους, ωραία live και γιατί όχι να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο με τη μουσική.

 


Cul.N.: Πείτε μου τα μελλοντικά σας πλάνα. Που σκοπεύετε να εμφανιστείτε για την προώθηση του EP σας;
T.B.: Την Πέμπτη 27/9 παρουσιάζουμε το EP μας στο Floral (πλατεία Eξαρχείων, ελεύθερη είσοδος) καθώς και νέα τραγούδια από την καινούρια μας δουλειά που θα βγει μέσα στον χειμώνα. Θα ακολουθήσει και after party με Dj set από την Κατερίνα Καφετζή (KAFKA) από τον Εν λευκω 87.7 που είναι και χορηγός επικοινωνίας του EP. Τις δύο επόμενες μέρες 28, 29 Σεπτεμβρίου θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη για τέσσερα live σε διάφορες πλατείες της πόλης. Τον Οκτώβριο θα παίζουμε κάθε Σάββατο στο Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκρατι, ελεύθερη είσοδος).  Στις 18,19 Οκτωβρίου θα παίξουμε support στους Monophonics στο Gazarte και 16 Νοεμβρίου στο Gagarin μαζί με τους Penny and the swingin’ cats και την Idra Kayne.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα female stories του Ian Ikon μέσα από τέσσερις γυναικείες φωνές
17.10.2016 14:35
Για πρώτη φορά στο Gazarte, τέσσερις γυναικείες φωνές τραγουδούν τα Female Stories του Ian Ikon, σε ένα κοινό live, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Η Ιrene, η Natalia Corvington, η Idra Kayne και η Maya Siozou θα ερμηνεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μουσικής διαδρομής του Ian Ikon αλλά και νέα του κομμάτια "ακροβατώντας" με ευελιξία μεταξύ indie pop, vintage pop, nu soul αλλά house.
Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία
12.04.2016 16:10
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...
Φίλιππος Πλιάτσικας, Εκείνος & Εκείνος, Μπλε: Για το «Rock της Δυτικής Όχθης»!
19.02.2016 10:52
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έχει αποδείξει πως αγαπάει τα μουσικά ταξίδια, τα τραγούδια και τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε στην 30χρονη καλλιτεχνική διαδρομή του. Αυτή τη φορά λοιπόν μας προσκαλεί σ’ ένα νέο μουσικό ταξίδι, στις 27 Φεβρουαρίου στο Gazi Live, με συνεπιβάτες δύο απ’ τα σημαντικότερα συγκροτήματα της μεγάλης μουσικής οικογένειας που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τους Μπλε και τους Εκείνος & Εκείνος.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η μουσική είναι το καθαρό καύσιμο της ψυχής
09.02.2016 15:20
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για έξι μουσικές παραστάσεις υπό τον τίτλο «Παιχνίδι με το χρόνο», στις 11, 12, 13, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο μόνο βραδιές, στις 18 και 19 Μαρτίου. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια και να μάθουμε για την δική της σχέση με το χρόνο, τη μουσική, τα όνειρά της που “υλοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο” και για την πηγή της δύναμης που είναι, σύμφωνα με τη δική της άποψη, “η τέχνη απ’ όπου κι αν προέρχεται”.