Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει το Η΄Διαγωνιστικό Ελληνικών Μικρού Μήκους Ταινιών

στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στον κινηματογράφο Ideal.

Aπέναντι Oχθη
 
Ένας στρατιώτης παρακούει τις εντολές της Μεραρχίας, περνά το ποτάμι και έρχεται αντιμέτωπος με έναν άλλο άντρα. Είναι εχθρός; Και αν ναι, τι τους χωρίζει πραγματικά;
 
Σκηνοθεσία / Director : Michael Felanis – Διάρκεια / Duration : 9’25”

Ονειροναύτες
 
Το open movie project «Ονειροναύτες» εξερευνά τον κόσμο των διαυγών ονείρων χρησιμοποιώντας ονειρικές εικόνες εμπνευσμένες από τα έργα των Σαλβαντόρ Νταλί και Ιερώνυμου Μπος. Η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με προγράμματα ελεύθερου λογισμικού.
 
Σκηνοθεσία / Director : Luis Santos – Διάρκεια / Duration : 4′ 49”

Ο Ξένος
 
Ένα απομακρυσμένο ελληνικό χωριό πρέπει ν’ αυξήσει τον πληθυσμό του ώστε να αποφύγει τον αποκλεισμό από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν ένας ξένος φτάνει στο χωριό, ο Δήμαρχος πιέζει τους αφιλόξενους κατοίκους να τον πείσουν να παραμείνει.
 
Σκηνοθεσία / Director : Alethea C. Avramis – Διάρκεια / Duration : 16’37 ”

Πυραμίδα
 
Ο Νικήτας έχει βγει στο στέκι του με τον φίλο του Δημήτρη και την κοπέλα του Αναστασία. Ένας απρόσμενος καυγάς θα ξεκινήσει.
 
Σκηνοθεσία / Director : Galaxy Spanos – Διάρκεια / Duration : 9′

Το Ρόδι…
 
Η ταινία είναι μια προσωπογραφία ενός άνδρα γύρω στα 45. Μετά από εφτά χρόνια απουσίας από την καθημερινότητα έχοντας την ταμπέλα του κοινωνικού αποκλεισμού, προσπαθεί να ενταχθεί και να επιβιώσει σε αυτήν.
 
Σκηνοθεσία / Director : Christos Karteris – Διάρκεια / Duration : 38′

Mήδεια
 
H Μήδεια είναι μια γυναίκα που ερωτεύεται, σκοτώνει για τον έρωτα, προδίδει οικογένεια και πατρίδα. Ζει στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.
 
Σκηνοθέτης / Director : Clio Fanouraki – Διάρκεια / Duration : 11’55”

Η Στέλλα κι Εγώ
 

Σε ένα μεσοαστικό σαλόνι μαυροφορεμένοι συγγενείς συλλυπούνται την οικογένεια για τον θάνατο της γιαγιάς. Το μικρό αγόρι της οικογένειας βαριέται, μέχρι που εμφανίζεται η Στέλλα, η κόρη μιας φίλης της μαμάς του, την οποία και ερωτεύεται αμέσως. Στόχος του πλέον είναι να κερδίσει την προσοχή της.
 
Σκηνοθεσία / Director : Amerissa Basta – Διάρκεια / Duration : 4’30”