Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

47α Δημήτρια - Χορός: Επιμένω, από τους χορευτές του Βορρά

47α Δημήτρια - Χορός: Επιμένω, από τους χορευτές του Βορρά

Η Ομάδα Χορού «Χορευτές του Βορρά» θα παρουσιάσει στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, την παράσταση με

τίτλο «Επιμένω», στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00.
 


Τη χορογραφία υπογράφει ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, την καλλιτεχνική διεύθυνση η Tατιάνα Παπαδοπούλου, τα κοστούμια ο Στέφανος Μάλαμας, τη μουσική ο Τηλέμαχος Μούσας και τη διδασκαλία της ομάδας η Όλια Λυδάκη.


Ερμηνεύουν οι χορευτές Ιωάννα Αποστόλου , Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου και Γιάννης Πολύζος.Το έργο χαρακτηρίζεται από την απλότητα δομής και σύνθεσης, καθώς και από μία λιτή και καθαρή εικόνα, απαλλαγμένη από την «πολυτέλεια» των περίτεχνων μέσων – σκηνικών, κοστουμιών και φωτός. Τα σώματα των χορευτών αναδεικνύονται ως το μοναδικό μέσο επικοινωνίας και η παράσταση, γυρνώντας την πλάτη στους εύκολους εντυπωσιασμούς, ρίχνει μία καθαρή, ευθεία ματιά στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και την πορεία της ζωής .
Οι «Χορευτές του Βορρά» δημιουργήθηκαν το 1994 στη Θεσσαλονίκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου, υποτρόφου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Η Ομάδα έχει να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με τη συμμετοχή της σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού: Δημήτρια, Sani Festival, Festival Unesco, Biennale Νέων Καλλιτεχνών 2003, Balkan Arts Market κ.α. Το 2010 επιλέχθηκε από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού και εμφανίστηκε στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Χορού.

Σχετικές ειδήσεις
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Rising: Ο Aakash Odedra έρχεται στο Παλλάς
27.09.2016 10:26
Ο Aakash Odedra έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Παλλάς στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, για να παρουσιάσει το Rising, μια παράσταση που δημιούργησε μαζί με τρεις κορυφαίους χορευτές - Akram Khan, Russell Maliphant, Sidi Larbi Cherkaoui - και τον μάγο των φωτισμών Michael Hulls.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης στο Half Note!
28.12.2015 10:02
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην σκηνή του δύο κορυφαίους χορευτές της Κρήτης, τα δίδυμα αδέλφια Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στη διάσωση και διάδοση των χορών του τόπου τους.
Χορός στο Μέγαρο: Η κυρία με τις καμέλιες σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα
30.11.2015 16:52
Η τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος Η κυρία με τις καμέλιες του Αλεξάνδρου Δουμά υιού, αναβιώνει τον Δεκέμβριο στη σκηνή του Μπολσόι από τη θρυλική Σβετλάνα Ζαχάροβα και τους εκφραστικούς χορευτές των Μπαλέτων του ιστορικού ρωσικού θεάτρου. Τη χορογραφία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Τζον Νοϋμάγερ (John Neumeier). Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Kυρία με τις καμέλιες σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Banquet.