Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

47α Δημήτρια - Χορός: Επιμένω, από τους χορευτές του Βορρά

47α Δημήτρια - Χορός: Επιμένω, από τους χορευτές του Βορρά

Η Ομάδα Χορού «Χορευτές του Βορρά» θα παρουσιάσει στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, την παράσταση με

τίτλο «Επιμένω», στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00.
 


Τη χορογραφία υπογράφει ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, την καλλιτεχνική διεύθυνση η Tατιάνα Παπαδοπούλου, τα κοστούμια ο Στέφανος Μάλαμας, τη μουσική ο Τηλέμαχος Μούσας και τη διδασκαλία της ομάδας η Όλια Λυδάκη.


Ερμηνεύουν οι χορευτές Ιωάννα Αποστόλου , Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου και Γιάννης Πολύζος.Το έργο χαρακτηρίζεται από την απλότητα δομής και σύνθεσης, καθώς και από μία λιτή και καθαρή εικόνα, απαλλαγμένη από την «πολυτέλεια» των περίτεχνων μέσων – σκηνικών, κοστουμιών και φωτός. Τα σώματα των χορευτών αναδεικνύονται ως το μοναδικό μέσο επικοινωνίας και η παράσταση, γυρνώντας την πλάτη στους εύκολους εντυπωσιασμούς, ρίχνει μία καθαρή, ευθεία ματιά στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και την πορεία της ζωής .
Οι «Χορευτές του Βορρά» δημιουργήθηκαν το 1994 στη Θεσσαλονίκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου, υποτρόφου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Η Ομάδα έχει να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με τη συμμετοχή της σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού: Δημήτρια, Sani Festival, Festival Unesco, Biennale Νέων Καλλιτεχνών 2003, Balkan Arts Market κ.α. Το 2010 επιλέχθηκε από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού και εμφανίστηκε στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Χορού.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Momix: Οι «μάγοι χορευτές» επιστρέφουν στην Ελλάδα με το Opus Cactus!
14.11.2016 16:03
Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, Momix, επιστρέφει στη χώρα μας με την θρυλική παράσταση Opus Cactus, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς από 21 έως 26 Δεκεμβρίου.
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.