Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι φιλοξενεί την έκθεση των Μαρίνας Προβατίδου και Μαριλένας Συνοδινού με τίτλο «Athens Print Fest/ Second Edition – Plan B»…

… που θα διαρκέσει την περίοδο 1-28 Οκτωβρίου 2012.

Ο εικοστός υπήρξε ο αιώνας των πολέμων, της εξάπλωσης του φασισμού και του καπιταλισμού. Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει τα εκπληκτικά επιστημονικά οράματα και η ολοένα συσσωρευόμενη γνώση διαψεύστηκαν. Η υπόσχεση ευτυχίας αναβλήθηκε.

Η Μαρίνα Προβατίδου και η Μαριλένα Συνοδινού παρουσιάζουν μια έκθεση με τίτλο «Β»: Β, όπως λέμε βία, βούρκος, βδελυγμία. Εικόνες και κείμενα, με αφορμή την επικαιρότητα και το βίωμα, αναζητούν να συνομιλήσουν με το θεατή και να θέσουν ερωτήματα: είναι στη φύση του ανθρώπου τα σπουδαία έργα ή δεν μπορεί να αποποιηθεί την ποταπότητά του; Οι καλλιτέχνιδες παίζουν και τυπώνουν πάνω σε χαρτιά, χαρτοταινίες, ψηφοδέλτια.

Το Athens Print Fest/ Second Edition – Plan B, η 2η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από 1η έως 28 Οκτωβρίου 2012 σε διάφορα σημεία της πόλης, με περισσότερα από 500 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών!