Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

MF Doom live, στο Βios

MF Doom live, στο Βios

Το Bios θα υποδεχθεί τον Doom για μια ζωντανή εμφάνιση όπου θα παρουσιαστεί και το νέο του πρότζεκτ με τίτλο «JJ Doom»…

… το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00.


Η νέα ημερομηνία της εμφάνισης του Doom το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου είναι συναρπαστικότερη από αυτή του Ιουνίου καθώς στους τρεις αυτούς μήνες μεσολάβησε η κυκλοφορία του καινούριου του πρότζεκτ JJ Doom, που είναι ένα μικρό αριστούργημα. Ο ράπερ με τις πολλαπλές ταυτότητες και την σιδερένια μάσκα ζωντανά το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο BIOS.


O ΜF Doom, κατά κόσμον Daniel Dumile, είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα της ανεξάρτητης hip-hop σκηνής παγκοσμίως. ΜF όπως Μetal Face ή και Μetal Fingers, όταν επικαλείται την ιδιότητα του παραγωγού, και Doom από τον  Dr.Doom, τον κακό στους Fantastic Four, κόμικ της Marvel.


Ο Daniel Dumile  πρωτοεμφανίστηκε ως ράπερ  τo 1989 με το ψευδώνυμο Ζevlove X.Την ίδια χρονιά σχημάτισε το γκρουπ KMD με τον μικρότερο του αδερφό DJ Subroc και τον MC Rodan .Όταν ο αδερφός του σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1993, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο για 4 περίπου χρόνια ζώντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης σχεδόν άστεγος. Το 1997 επιστρέφει ανώνυμα κάνοντας freestyle σε ανοιχτά hip-hop events στην Νέα Υόρκη,  κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μια μεταλλική μάσκα, η οποία θα γίνει το σήμα κατατεθέν του και θα υπάρχει  στο εξώφυλλο του άλμπουμ Οperation: Doomsday που κυκλοφόρησε το 1999 και σήμανε και δισκογραφικά τη γέννηση του ΜF Doom.


Η εμπορική επιτυχία ήρθε με τη συνεργασία με τον Καλιφορνέζο Μadlib και το κοινό τους πρότζεκτ Μadvillain. Η κυκλοφορία του άλμπουμ Madvillainy από την Stones Throw το 2004, έκανε τον αμερικανικό τύπο να γράψει διθυραμβικές κριτικές.  Ακολούθησε η συνεργασία με τον Danger Mouse στο κοινό πρότζεκτ Danger Doom με το άλμπουμ The Mouse and the Mask το οποίο γνώρισε επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία κάνοντας τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό.


Παρόλη την δημοσιότητα και την αναγνωρισιμότητα, ο MF Doom παραμένει ένας από τους πιο αυθεντικούς ανεξάρτητους καλλιτέχνες της hip-hop κοινότητας, με εξαιρετικά skills και τρομερή λεκτική ευελιξία. Ο μυστηριώδης σκοτεινός ήρωας με την μάσκα θα βρεθεί στην Αθήνα καλεσμένος του ough!, της QNQ productions και του BIOS δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δει από κοντά έναν από τους ζωντανούς θρύλους της μουσικής βιομηχανίας.


Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν στην προπώληση  είναι αυστηρά περιορισμένος.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Orquesta Nostalgia live στο Poems & Crimes
16.01.2017 11:24
Ένα νέο συγκρότημα κάνει την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Οι Orquesta Nostalgia θα εμφανιστούν στο Poems & Crimes για το πρώτο τους live, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.
Skeleton Tree: Το νέο άλμπουμ των Nick Cave & Bad Seeds
02.09.2016 11:31
Το νέο άλμπουμ του Nick Cave μαζί με τους Bad Seeds θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου από την Feelgoog records, τρία χρόνια μετά το “Push The Sky Away” που γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Νέο άλμπουμ από τους Warpaint
11.08.2016 10:50
Οι Warpaint θα κυκλοφορήσουν το τρίτο studio άλμπουμ τους με τίτλο “Heads Up” από την Rough Trade στις 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Athena -
09.08.2016 13:39
Η περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) συνεχίζει μετά την πολύχρονη επιτυχία της στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο της στις ΗΠΑ με το νέο άλμπουμ «Ready for the Sun», που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017.
Οι Trio De Jazz live στο El Convento Del Arte
28.03.2016 13:35
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, οι Trio De Jazz επανέρχονται στη μουσική σκηνή του El Convento Del Arte, για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση.