Το Φεστιβάλ In Progress 2012, που διεξάγεται στον Κινητήρα και διαρκεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 βρίσκεται σε εξέλιξη και σας παρουσιάζουμε τις επόμενες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

In Progress 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες με Κρίση»

Χιούμορ, αισιοδοξία, σατυρική διάθεση, έρευνα αλλά και προβληματισμός στη δεύτερη εβδομάδα του In Progress 2012, που συνεχίζεται με τις παραστάσεις «Ο Ταρταρίνος ο εκ Ταρασκώνος» από την Ομάδα Περιπολία (Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28/9), «After All Is Said and Done, More Will Have Been Said Than Done» από τους Ana Sanchez-Colberg – Κυριάκο Σπύρου και «Τρεις και ο krinos» από την Τσαμπίκα Φεσάκη (Σάββατο 29 & Κυριακή 30/9), στο Studio του Κινητήρα.

Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

«Ο Ταρταρίνος ο εκ Ταρασκώνος» Ομάδα Περιπολία (21.30)
Ο Ταρταρίνος ομολογεί: “… αισθάνομαι δύο ανθρώπους μέσα μου…”. Ο ήρωας, ταλαντευόμενος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που στοιχειοθετούν το αρχέτυπο Δον Κιχώτου – Σάγχου Πάνσα, καλείται να επιλέξει: ρίσκο ή στασιμότητα, δημιουργία ή αδράνεια, “αναχωρώ -μένω”. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νούσης, Στάλιος Πατσιάς
Ηθοποιοί: Σοφιάννα Θεοφάνους, Δήμητρα Θωμαΐδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Φώτης Λαζάρου
Διάρκεια: 50′

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

«After All Is Said and Done, More Will Have Been Said Than Done» Ana Sanchez-Colberg – Κυριάκος Σπύρου (29/9 στις 20.00, 30/9 στις 21.30)
Το έργο αποτελεί συνέχεια της έρευνας της χορογράφου Αnna Sanchez-Colberg και του συνθέτη Κυριάκου Σπύρου σχετικά με την μεταμόρφωση συνθηκών σε αναζήτηση ενός νέου δρόμου προς τα εμπρός. Πρόκειται για το “επόμενο βήμα” μετά το τελευταίο τους πρότζεκτ 45, 46, 47 (The Unbearable) που υλοποιήθηκε και πάλι στον Κινητήρα στο πλαίσιο ενός σύντομου residency το 2010. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό μετά το τέλος της παρουσίασης της έρευνας.
Χορογραφία και Ερμηνεία: Ana Sanchez-Colberg
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Κυριάκος Σπύρου
Διάρκεια: 35’

«Τρεις και ο krinos» Τσαμπίκα Φεσάκη (29/9 στις 21.30, 30/9 στις 20.00)

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.
Ή μήπως δεν ήταν ακριβώς έτσι;
Μια σατιρική μαύρη κωμωδία με έξτρα σουρεαλιστική διάθεση που σχολιάζει καυστικά τόσο τα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα των ανθρώπων και κλισέ της θρησκείας όσο και την τραγελαφική κατάσταση, οικονομική και μη, της σύγχρονης Ελλάδας. Η “Αγία Τριάδα” (σε μια κάπως αλλόκοτη έκδοση), με αφορμή την Δευτέρα Παρουσία που πρέπει επιτέλους να διευθετήσουν, καταφέρνουν να μας υπενθυμίσουν τον ουσιαστικό πυρήνα της ύπαρξης μας, την αγάπη. To «Τρεις και ο krinos» είναι ένα devised έργο in progress. Παρουσιάστηκε για τέσσερεις παραστάσεις τον Μάιο του 2012 στο 7sins club. Βρίσκετε υπό συνεχή διαμόρφωση, είναι ανοιχτό σε αλλαγές (βασικά μπάζει από παντού!!) και  θέλει να μάθει πως θα φτάσει στο φινάλε…
Κείμενο, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Τσαμπίκα Φεσάκη, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου
Μουσική, sound design: Γιώργος Χειμωνάς
Διάρκεια: 40′